Home » el. verdensmesterskap. Euforien i Tyrkia er gode nyheter for Polen

el. verdensmesterskap. Euforien i Tyrkia er gode nyheter for Polen

by Thure Lindhardt

Det norske landslaget var klare favoritter i kampen mot Latvia til tross for Erling Haalands fravær. Borussia-spissen vil ikke hjelpe landslaget sitt på slutten av kvalifiseringsrunden, men det skandinaviske laget så ikke ut til å ha noen store problemer i kampen mot Latvia. Før kampstart hadde gjestene kun fem poeng i gruppen, mens nordmennene til og med hadde 17 poeng og ble nummer to bak Nederland.

Norge spiller om sluttspillet, men også Tyrkia, som spilte mot Gibraltar. Mens de tre poengene til Stefan Kuntz sine spillere i utgangspunktet var sikre, måtte nordmennene prøve mye mer. Et mulig nederlag kan bety å miste andreplassen før den siste kamprunden.

Det tyrkiske landslaget erklærte raskt seier. Tre mål på 41 minutter ga en komfortabel ledelse, spesielt mot Gibraltars kamp i en svak fase. I det 22. spilleminutt forlot Jayce Oliveira banen med det røde kortet. Det fjerde treffet understreket tyrkernes fulle dominans.

Nordmennene måtte frykte for seier i denne situasjonen da de hadde svært store problemer med å krysse forsvaret til Latvia. Som ventet hadde vertene initiativ og skapte nye situasjoner, men de var uheldige med målet. Latvianerne forsvarte seg med stor besluttsomhet.

Da fansen på stadion etter treffet av Mohamed Elyounoussi på 80. Dommerne så offside og man må innrømme at det var riktig avgjørelse.

Det var alltid flere følelser når Tyrkia scoret det gjeve målet på 5-0. Det resultatet plasserte Norge på tredjeplass i gruppa og gjorde at det skandinaviske laget ikke lenger ble regnet som favoritter i sluttspillkampen til slutt.

Tyrkia scoret nok et mål som bare gjorde situasjonen verre for Norge. De spilte uavgjort mot Latvia uten mål og Tyrkia slo Gibraltar opp. På streken før slutt befant Norge seg i en vanskelig situasjon da de må kjempe om poeng borte i kampen mot gruppelederne Nederland.

Slike avgjørelser er fordelaktige for det polske landslaget. Tyrkia ligger på andreplass i gruppen på slutten av kvalifiseringsrunden med ikke mer enn 15 poeng. Polakkene har allerede 14 poeng, noe som øker sjansene for å plassere Biało-Czerwoni i sluttspillet.

Norge 0-0 Latvia

Tyrkia – Gibraltar 6: 0 (3: 0)

Mål: Kerem Akturkoglu (11), Halil Dervisoglu (38 og 41), Marih Demiral (65), Serdar Dursun (81) og Mert Muldur (85)

You may also like

Leave a Comment