Home » El. WSC 2022 – Svenske medier: Polen kan spille sluttspill med … Norge

El. WSC 2022 – Svenske medier: Polen kan spille sluttspill med … Norge

by Erlend Loe

Det svenske fotballforbundet (SvFF) er ikke enig i Polens direkte opprykk etter å ha tapt kampen mot Russland i sluttspillet til VM i Qatar og forventer en ny rival fra FIFA.

Hvis kampen ikke var planlagt til den 24. kampen mellom Sverige og Tsjekkia, ifølge SvFF, ville Polen fått en fordel i form av en lengre pause og uten risiko for mulige skader. Ifølge svenske medier kan Norge bli de nye FIFA-utnevnte rivalene.

«Slovakia erstatter Russland som reservelag, som ble nummer tre i sin gruppe, men Norge var det beste kvalifiseringslaget, og ble nummer tre», skriver Aftonbladet daglig.

– Å bestemme et nytt lag som skal spille mot Polen i semifinalen vil være den mest rettferdige løsningen – sier SvFFs generalsekretær Håkon Sjøstrand til avisen.

– Polen går rett til finalen 29. mars ville være urettferdig fordi kampen vår, dvs. Sverige mot Tsjekkia og finalen er bare fem dager unna, så det er trøtthet, skader og mulige røde kort, så oddsen er at det ville være ulik på denne måten – forklarte han til Sjøstrand.

FIFA og UEFA har utestengt Russland fra å delta i konkurransen i deres regi på grunn av den militære invasjonen av Ukraina, men verdens hovedkvarter har ennå ikke tatt en avgjørelse om Polen og deres spill i semifinalen i sluttspillet. Det russiske forbund varslet anke til Den internasjonale voldgiftsdomstolen for idrett (CAS) i Lausanne, men ifølge CAS kommunikasjonskontor mandag ettermiddag er forespørselen fra russisk side ennå ikke mottatt.

You may also like

Leave a Comment