Home » EM-kvalifisering 2024. Uavgjort søndag, sterk polsk delegasjon

EM-kvalifisering 2024. Uavgjort søndag, sterk polsk delegasjon

by Erlend Loe

– Som forbund har vi rett, i henhold til UEFAs retningslinjer, til å sende fem representanter til trekningsseremonien: presidenten, generalsekretæren, treneren, landslagssjefen og forbundets presseansvarlig – Jakub Kwiatkowski, som opptrer. to av de sistnevnte funksjonene, sa PAP.

SE OGSÅ: FIFA-rangeringer: Polen ligger fortsatt på 26. plass, med Brasil fortsatt på toppen

Takket være dette vil PZPN sende en annen person til Frankfurt – Łukasz Gawrjołek, som vil være ansvarlig for logistikk.

Den polske delegasjonen kommer til Tyskland på lørdag, og hvert av medlemmene vil ha en oppgave. For eksempel vil Kwiatkowski delta på et mediemøte (det såkalte Media Forum), og PZPN-myndighetene – Kulesza og Wachowski – har planlagt møter med sine kolleger fra andre foreninger.

Det blir en offisiell middag lørdag kveld – i det nye hovedkvarteret til det tyske fotballforbundet (DFB) i Frankfurt.

De fleste av den polske delegasjonen vil reise til Tyskland direkte fra Warszawa, men ikke alle.

Trener Michniewicz fløy nylig til Qatar hvor han blant annet hadde tilsyn med de siste forberedelsene på Ezdan Palace Hotel – den hvit-røde basen under verdenscupen. Deretter dro selektoren til Saudi-Arabia for å møte Grzegorz Krychowiak, som spiller i ligaen der, og fra det landet skal han fly til Tyskland.

Trekningen på søndag i Messe Festhalle starter klokken 12.

Takket være septembers 1-0 seier mot Wales i Nations League og gode resultater i andre toppgrupper, trekkes Polen fra den første kurven.

I tillegg til de hvite og røde inkluderer disse: Kroatia, Italia, Nederland, Spania, Belgia, Danmark, Portugal, Ungarn og Sveits.

Seedingen ble bestemt av en rangering basert på resultatene i gruppespillet til Folkeforbundet. Derfor tilhørte blant annet den andre kurven Frankrike og England (sistnevnte falt fra toppklassen).

Mye avhenger av lykken din i trekningen. I den andre kurven, i tillegg til kreftene nevnt ovenfor, er det teoretisk svakere lag som Israel eller Finland. Fra den tredje kan du reise til Norge med den store Erling Haaland, eller til Armenia eller Albania. Fra fjerdeplass – for eksempel Tyrkia eller Færøyene, og fra plass fem – Slovakia (2:1 mot Polen ved siste Euro) eller for eksempel det vesentlig dårligere plasserte Gibraltar og Malta.

Færøyene, trukket fra den fjerde kurven, er på 122. plass på verdensrankingen og Slovakia, som bare er i den femte kurven, er på 55. plass.

– Vi har ikke snakket om drømmegruppen vår ennå. Selvfølgelig vet vi at du kan slå veldig forskjellig, men vi får bare vente og se hva skjebnen bringer – innrømmet Kwiatkowski.

53 lag deltar i EM-kvalifiseringen, fordelt på ti grupper – syv med fem lag og tre med seks lag. Som verter for finalen vil ikke Tyskland delta i kvalifiseringsrundene. Russland vil heller ikke spille da de er utestengt fra alle UEFA-turneringer på grunn av invasjonen av Ukraina.

– Først vil lagene bli trukket fra den første kurven, så vi venter på trekningen av våre rivaler – understreket laget, laglederen og talsmannen for det polske fotballforbundet.

De to beste lagene fra hver av de 10 gruppene vil kvalifisere seg til den siste turneringen (14. juni – 14. juli 2024) og de resterende tre finalistene vil bli valgt ut fra topplagene i League of Nations som ikke kom gjennom opprykk.

UEFA indikerte at visse begrensninger vil gjelde under trekningen. De første som trekkes inn i AD-gruppene (fem lag) er deltakerne i Final Four i Nations League – Kroatia, Spania, Nederland og Italia, til under finalen (14.18).

Av politiske årsaker kan de ikke tilhøre én gruppe: Armenia med Aserbajdsjan, Ukraina med Hviterussland, Bosnia-Hercegovina med Kosovo, Serbia med Kosovo og Gibraltar med Spania.

Klimarelaterte faktorer er også tatt i betraktning (maksimalt to lag i en gruppe fra «vinter»-land, der spill kan spilles under vanskelige forhold) og minimering av lange reiser.

– Som tidligere år vil timeplanene for de enkelte gruppene bli tegnet på datamaskin. Alle EM 2024-kvalifiseringskampene spilles neste år. De såkalte tidslukene for internasjonale møter er mars, juni, september, oktober og november – innrømmet laglederen for det polske landslaget.

Etter trekningen retter oppmerksomheten til polske fans seg mot VM, som begynner 20. november i Qatar.

Alle deltakende forbund må melde på et storlag til VM hos FIFA innen 21. oktober – listen skal inneholde 55 navn, inkludert fire keepere. Finalen, bestående av 26 spillere inkludert minst tre keepere, skal annonseres innen 14. november.

Når det gjelder det polske landslaget, som bekreftet av Kwiatkowski, vil den brede listen offisielt offentliggjøres 20. oktober i Zakopane under European Congress of Sport and Tourism (som starter to dager tidligere). PZPN-myndighetene og den hvite og røde treneren vil være til stede.

Inndeling i kurvene før trekningen av eliminasjonsgruppen ME 2024:

Kurv 1: Kroatia, Italia, Nederland, Spania, Belgia, Danmark, Portugal, Ungarn, Sveits, Polen

Kurv 2: Frankrike, Østerrike, Tsjekkia, England, Wales, Israel, Bosnia-Hercegovina, Serbia, Skottland, Finland

Kurv 3: Ukraina, Island, Norge, Slovenia, Irland, Albania, Montenegro, Romania, Sverige, Armenia

Kurv 4: Georgia, Hellas, Tyrkia, Kasakhstan, Luxembourg, Aserbajdsjan, Kosovo, Bulgaria, Færøyene, Nord-Makedonia

Kurv 5: Slovakia, Nord-Irland, Kypros, Hviterussland, Litauen, Gibraltar, Estland, Latvia, Moldova, Malta

Kurv 6: Andorra, Lichtenstein, San Marino.

fdz, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment