Home » En ny FIFA-idé, rost av fans og idrettsutøvere. Føles som et NFL-spill

En ny FIFA-idé, rost av fans og idrettsutøvere. Føles som et NFL-spill

by Erlend Loe

Under årets FIFA verdensmesterskap for kvinner tester FIFA banebrytende funksjoner. Etter situasjoner som krever bruk av videoverifisering, vil dommerne forklare fansen hvorfor de tok en slik avgjørelse.

Allerede på åpningskampen i verdensmesterskapet mellom New Zealand og Norge fikk fansen muligheten til å bli kjent med den nye ideen til Det internasjonale fotballforbundet. På slutten av økten ble dommer Yoshimi Yamashita bedt av sine kolleger fra VAR-bilen om å gjennomgå den kontroversielle situasjonen i det skandinaviske lagets sekstenmeter.

SE OGSÅ: Svenskene har fortsatt noen år til å vente på VAR-systemet

– Håndball hos representanten for Norge. Min avgjørelse er en straff for New Zealand – forklarte japaneren, som hun mottok en storm av applaus for fra fansen samlet på stadion.

Ria Percival, en spiller fra New Zealand, brukte ikke «11», men dette historiske øyeblikket fortsatte å bli diskutert i mange medier. Den spontane reaksjonen til Ian Wright, en tidligere engelsk spiss, gikk viralt på sosiale medier.

Jennifer Falk, den svenske landslagsmålvakten som så på sammenstøtet fra tribunen, sa at hun først var litt forvirret og til og med lurte på om hun hadde forvekslet en fotballkamp med en amerikansk fotballkamp.

«Da jeg hørte dommeren forklare avgjørelsen sin, følte jeg at jeg var i en NFL-kamp. Men jeg må innrømme at det er ganske spennende. Det er også en stor hjelp for meg som keeper fordi jeg ikke trenger å løpe til dommerne eller lagkameratene mine for å se hva som skjer, sier Falk til Aftonbladet.

Å forklare dommeravgjørelser til fansen har allerede blitt testet i klubb-VM og U-20-VM for menn. Årets verdensmesterskap for kvinner er imidlertid den første seniorturneringen i denne størrelsesorden der FIFA tester denne funksjonaliteten.

Etter kampen New Zealand 1-0 Norge, krevde en stor gruppe fans at FIFA skulle gå et skritt videre og gjøre hele samtalen mellom dommerne og VAR-bilen tilgjengelig for fansen.

RI, Polsat Sport

You may also like

Leave a Comment