Home » En statue av fotballspilleren Haaland i hjembyen ble stjålet

En statue av fotballspilleren Haaland i hjembyen ble stjålet

by Erlend Loe

Den er laget av den lokale kunstneren Kjetil Barane. Ved hjelp av en motorsag skar han skulpturen ut av en trekloss. Den veier 700 kilo og er over tre meter høy uten sokkel.

Den ble opprinnelig plassert midt i den sentrale rundkjøringen i en by med 12 000 innbyggere, men politiet beordret at den skulle flyttes på grunn av trafikkfaren da sjåfører stoppet og tok bilder.

Hun ble flyttet til taket av en av bygningene i sentrum slik at han kunne «se på byen hans». Derfra forsvant hun på mystisk vis tirsdag.

«Denne operasjonen krevde en lastebil og en stor kran og flere personer. Av dette kan det konkluderes med at tyveriet ble utført på en planlagt og organisert måte, sier Berane til det lokale avisen Jaeren.

Haaland (22) er en åpenbaring av norsk fotball og et hjemmelaget talent hos lokale Bryne FK. Senere spilte han for Molde FK, hvorfra han flyttet til Red Bull Salzburg, deretter Borussia Dortmund og nå de engelske mesterne.

I Bundesliga ble han beskrevet som den andre «scoreren» etter Robert Lewandowski fra FC Bayern München. Hos de tyske klubbene vant han 62 av dem på 67 kamper. På landslaget i Norge scoret han 21 mål på 21 kamper.

Zbigniew Kuczyński / PAP / Adriana C.

You may also like

Leave a Comment