Home » engelsk liga. Haaland kjøpte en dyr leilighet i Norge for en ukeslønn

engelsk liga. Haaland kjøpte en dyr leilighet i Norge for en ukeslønn

by Erlend Loe

Manchester Citys norske fotballspiller Erling Haaland kjøpte sin første norske leilighet i hjembyen Bryne for en million euro. Det er en luksuriøs toppleilighet med et areal på 140 kvadratmeter uten en enorm terrasse.

Omtrent like mye som rapportert av norske medier fredag, med henvisning til britiske aviser, tjener den 22 år gamle fotballspilleren … per uke.

Nordmannen kjøpte en 981 kvadratmeter stor havutsiktsvilla i Marbella i april for 6,5 millioner euro.

Leiligheten på Bryne tilhørte faren Alfa Inge Haaland, som kjøpte den i 2000 for 200.000 euro, solgte den til moren i 2011 for 400.000 og kjøpte den tilbake for 700.000. Nå solgte han den til sønnen for rundt én million euro.

Slike transaksjoner fremstår som kompliserte, men er skattedrevne. I Norge, hvis du selger en eiendom etter bare ett års eierskap og registrering, betaler du ingen gevinstskatt.

I følge medieoppslag tjener Haaland så mye at han begynner å investere i eiendom, det samme har den mangeårige svenske spissen Zlatan Ibrahimović fra AC Milan, som eier over et dusin leiligheter og hus rundt om i verden, samt en øy og skoger i Sverige.

Haaland gjentok på sin side flere ganger at idolet hans var Ibrahimović og ikke bare på banen. I det norske tilfellet styrer faren hans økonomi, mens den svenske fotballspillerens eiendomsimperium styres av moren Jurek Gravic.

Alf Inge Haaland, tidligere landslagsspiller og Manchester City-fotballspiller fra 2000 til 2003, er sjef for Team Haaland. Han fortalte journalister at teamet tar seg av alt slik at sønnen ikke blir distrahert. «Erlings jobb er bare å spille», understreket han.

Zbigniew Kuczynski (PAP)
kucz / krys /

Europas mest effektive angrep. Over Paris-trioen, kosmisk…

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment