Home » Et bisarr mål gjør at Spania og Skottland kan nå EM på bekostning av Norge

Et bisarr mål gjør at Spania og Skottland kan nå EM på bekostning av Norge

Gavis bisarre mål etter en rekke avvik ga Spania en fortjent 1-0-seier borte mot Norge i deres EM-kvalifiseringskamper på Ullevaal stadion i Oslo. Tyrkerne hadde også noe å feire søndag, da de dominerte gruppen sin og sikret opprykk med seier over Latvia.

Spania og Skottland gikk videre fra gruppe A til EM-sluttspillet i Tyskland. Dette ble en realitet etter Spanias 1-0 borteseier over Norge søndag kveld. Det betyr at Spania og Skottland leder gruppen med 15 poeng og ikke lenger kan fanges opp av Norge, som har 10 poeng og kun én kamp igjen.

Derfor må Norge satse på å legge veien til EM 2024 indirekte via sluttspillet. Søndag trengte de en seier for å holde seg i gruppen, men Spania var alltid et skritt raskere og fortjente å vinne. Gavi scoret vinneren like etter pause i en situasjon der utilsiktede avvik er vanskelig å telle…

Spania burde tatt ledelsen i første omgang, men etter 20 minutter hindret en bisarr offside-kall dem i å ta ledelsen. Den norske midtstopperen Stefan Strandberg traff ballen ved et uhell mens han forsøkte å forsvare seg og ballen fløy mot hans eget mål. Da ville den spanske spissen Alvaro Morata bli tildelt målet og dyttet ballen resten av veien foran målstreken. VAR viste imidlertid at han tidligere hadde vært offside og målet ble avvist.

Erling Haaland hadde noen få sjanser, men de spanske forsvarsspillerne var veldig forsiktige da han hadde ballen. Etter pause kontrollerte Spania kampen effektivt og var nærmere 2-0 enn Norge utlignet.

Gruppesituasjon for Spania og Skottland

Flash score

Glede på Bosporos

Tyrkia er også klare for EM etter 4-0 hjemmeseier over Latvia. Tyrkia leder gruppe D med 16 poeng, foran Wales og Kroatia, som begge har 10 poeng. Wales vant 2-1 hjemme mot Kroatia søndag kveld.