Home » FC Rijnmond: «Å spille uten publikum er som å spille i en kiste»

FC Rijnmond: «Å spille uten publikum er som å spille i en kiste»

by Thure Lindhardt

Vincent Bijlo var absolutt ikke imponert over det nederlandske landslaget, som ga bort 2-0-ledelse (og dermed VM-billett) mot Montenegro lørdag. I løpet av tre minutter var ledelsen til Orange borte som snø i solen. «En kollektiv mangel på konsentrasjon. Veldig spesiell. De gjør alt for å gjøre det spennende, sier Bijlo.

Bare noen få spillere oppnådde et tilstrekkelig antall poeng på Orange. Feyenoord-keeper Justin Bijlow likte heller ikke kampen og så ikke bra ut, spesielt på det andre målet. «Jeg trodde ikke det var keeperens feil, han skled litt på det andre målet. Van Gaal er ikke interessert i å mobbe ham. Men han må forbedre seg i kampen mot Norge, sa Sinclair Bischofp.

aldri tape

Det skal uansett være oransje i sin helhet. Taper det for Norge tirsdag, er det slutt. Harry van der Laan: «Men jeg tror det blir bra. Hvis Nederland spiller hardt, vil de aldri tape mot dette Norge. Jeg kan virkelig ikke forestille meg det.»

Uansett kan to Feyenoord-spillere gjøre livet vanskelig for Orange. Marcus Pedersen og Fredrik Aursnes står begge på De Kuips liste for å få minutter mot det nederlandske landslaget. Bijlo er full av lovord om førstnevnte. «Han er virkelig en Feyenoord-spiller for meg, uforgjengelig. Jeg tror han er en spiller med potensial.»

Van der Laan: «For å være ærlig er jeg ikke imponert over strukturen. Han har et godt kryss og potensial, men spiller alltid tilbake alt når han bygger seg opp.” Mennene sammen er mye mer entusiastiske for Aursnes. «Den ideelle tolvtemann for hvert lag,» sier Bischof.

Siste profesjonelle kamp

I teorien kan Nederland-Norge bli den siste profesjonelle fotballkampen i Nederland foreløpig. Æres- og førstedivisjonsklubbene hentyder til utsettelse av kampene fordi publikum ikke er velkommen på stadionene de neste tre ukene.

Biskop: «Det har fordeler og ulemper. Selvfølgelig vet du ikke om det virkelig vil ta tre uker. Det er også vanskelig når du uansett spiller europeisk og ikke har en rytme. På den annen side koster hver hjemmekamp uten publikum Feyenoord ni tonn.»

Det er bare én løsning for Bijlo: mal fyrstikkene. «Kuip med publikum er fantastisk. Når du spiller uten publikum høres det ut som om du spiller fotball i en kiste. Jeg liker det ikke.»

Uansett resultat, vet Bijlo én ting med sikkerhet. Feyenoord blir verdensmester. «Jeg sier ja! Selv om jeg noen ganger tenker nei. Vel, det vil skje. Hvis du vinner så mange ganger i det 92. minutt, er det et tegn.»

Excelsior spiss med kvalitet

Excelsior spilte en vanvittig kamp mot Almere City søndag. Den ledet 3-1 og var 3-4 tilbake men fikk likevel et løp. Og Thijs Dallinga, Kralingers» gullemblem denne sesongen, ble sitt syttende for sesongen. Van der Laan er imponert. «Han ender alltid opp med å være teknisk talentfull og har et øye for lagkamerater. Han har virkelige kvaliteter, sa Van der Laan.

Se FC Rijnmond her.

«>

You may also like

Leave a Comment