Home » Formel 1-fører i dramatisk krasj

Formel 1-fører i dramatisk krasj

by Thure Lindhardt

Det var en oppsiktsvekkende ulykke mot begynnelsen av Formel 1-løpet på Silverstone. Zhou Guanyu’s (23) kjøretøy endte opp i buksene. Ifølge rapporter er kineserne for øyeblikket «Alright». Dissidenter skal også ha gjort opprør.
Løpet startet igjen rundt kl. 17 norsk tid, omtrent en time etter det heftige showet som utspant seg på den utrolige banen.
Det krevde en lang investering før det kom inn noen data om hvordan det hadde gått med Zhou.

Ingen gjentakelse av uhellet ble vist, noe som kunne demonstrere at det var betydelig, men på det tidspunktet kom rapportene om at 23-åringen burde være «Alright». 25 minutter etter hendelsen ble det endelig vist bilder av Guanyus kjøretøy.

«Zhou Guanyu vil være klar over og er for tiden på banens kliniske fellesskap for ytterligere vurderinger,» sier Viaplay i sin overføring. Dataene kommer fra en Twitter-melding fra Alfa Romeo: 20 minutter etter faktumet kom den medfølgende oppdateringen:

«Zhou er bevisst. Han har ingen sprekker. Tatt i betraktning den nåværende situasjonen er stansen stor», sier gruppen styret i Alfa Romeo på innerradioen til Valtteri Bottas.

Bare omtrent to timer etter uhellet ble det rapportert at den kinesiske mannen så bra ut og ikke trengte ytterligere klinisk behandling.
Kjøretøyet hans beveget seg rundt et par ganger, krysset hindringene og traff høyt opp og fram og tilbake som beskytter publikum. Heldigvis ser det ikke ut til at noen myndigheter eller tilskuere blir skadet.

Det er rundt 140 000 observatører satt opp på Silverstone.

Zhou Guanyu kjører for Alfa Romeo. Ulike kjøretøy ble på denne måten engasjert i uhellet bak i feltet. George Russell, Esteban Ocon, Alex Albon og Tsunoda var likeledes blant dem som var involvert i ulykken.- Det er flott å se at Zhou har det bra. Jeg ble truffet bakfra og krasjet inn i ham, utdannet Russell Viaplay om 3/4 av en time etter uhellet.

Foreløpig viser de siste rapportene at løpet vil starte i fremtiden rundt kl. 16.56, norsk tid.

Carlos Sainz hadde det beste startsporet, men tittelinnehaveren Max Verstappen vant begynnelsen.

Dissidenter på banen
Det skal også ha vært noen fra mengden som har gått inn på banen, det burde tydeligvis være et spørsmål om demonstranter.

Dette bekreftes også av FIA og F1:

«Vi kan bekrefte at etter advarselen forsøkte noen få grupper å gå inn i felten. Disse personene ble umiddelbart tatt ut og saken behandles for tiden av spesialister i nabolaget.»

You may also like

Leave a Comment