Home » Formel 2 verdensmesterskap i Augustów. Bartlomiej Marszalek i aksjon

Formel 2 verdensmesterskap i Augustów. Bartlomiej Marszalek i aksjon

by Erlend Loe

På listen finner du piloter fra Storbritannia, De forente arabiske emirater, Sverige, Norge, Frankrike, Litauen, Portugal, Monaco, Slovakia, Norge, Tyskland og Latvia. Bartłomiej Marszałek vil konkurrere med disse fremragende spillerne. Polakken har kjørt i Formel 1 vann-verdensmesterskapet (F1H2O) uten avbrudd siden 2011, men han insisterte på å starte foran polske fans i Formel 2-konkurransen.

– Jeg er veldig glad for å komme tilbake til Augustów for farvannet jeg dro fra til motorbåtverdenen. Kvalifiseringsrunden til verdensmesterskapet i F2 er et topparrangement med veldig gode spillere. For meg vil det være en gjesteopptreden som mitt sportslige hovedmål, og min daglige aktivitet er F1H2O. Jeg tror at etter en god organisering av F2 vil Augustów ha en reell sjanse til å organisere fremtidens mest prestisjefylte løp, d.v.s. H. Formel 1 – sier Bartłomiej Marszałek, en spiller av Orlen-laget.

Den polske konkurransen er motorbåteliten. Den regjerende Formel 2-verdensmesteren Rashed Al Qemzi fra De forente arabiske emirater er også blant konkurrentene. Det er også deltakere med mange års racingerfaring i F1, F2 og F4 motorbåtløp, inkludert: Owen Jelf og Colin Jelf fra Storbritannia, Sami Seliö fra Finland, Duarte Benavente fra Portugal eller Edgaras Riabko fra Litauen.

Formatet på Formel 2 vannracinghelgen er veldig likt F1H2O vannkonkurranse, Formel 1 bilracing og andre serier. Kvalifiseringen finner sted på lørdag, som avgjør plassering av deltakerne ved starten av søndagens løp. Selve løpet går på vannbanen merket med bøyer. En runde er en distanse på 1600 til 2000 meter, og vannbilførere må gjennomføre 35 til 45 runder (avhengig av lengden på en sløyfe). På vannet sitter deltakerne bak roret til ekstremt raske og manøvrerbare karbonfiberkatamaraner utstyrt med en rekke obligatoriske elementer og sikkerhetssystemer (lukket cockpit, flerpunktsseler). Disse båtene er utstyrt med 2,5 liters motorer med en effekt på 200 hk. Forholdet mellom denne kraften og vekten av hele settet (minimum 513 kg med pilot) lar deg nå hastigheter på opptil 200 km/t og akselerere til 100 km på mindre enn 4 sekunder!

Fans tiltrekkes ikke bare av direkte dueller på vannet, men også av ekstremt effektive svinger i kampene som markerer ruten, hvor overbelastningen går opp til 4G. Arrangørene av Formel 2-verdensmesterskapet er tydelige og overbevisende – våre biler på vannet yter bedre enn Lamborghini Murcielago LP640 eller Mercedes SLR McLaren. Trenger du mer insentiv for å se et Formel 2 verdensmesterskap live? Neste mulighet kommer i Augustów helgen 22.-24. juli. Den polske Grand Prix-konkurransen arrangeres på Necko-sjøen nær bystranden, og adgang til denne storslåtte sportsbegivenheten er gratis for fans.

pressematerialer

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment