Home » Fra Darłowo kan du gå opptil 66 km. Ideer for opphold helgen 22. til 23. juli

Fra Darłowo kan du gå opptil 66 km. Ideer for opphold helgen 22. til 23. juli

by Erlend Loe

Leter du etter en idé for en interessant tursti i Darłowo-området? Våre forslag til hvor du skal dra. Vi har 3 interessante forslag. De har forskjellige overgangstider, så alle vil finne noe for seg selv. Sammen med Traseo tilbyr vi deg 3 ruter for en sunn spasertur opptil 66 km fra Darłowo. Vi velger et annet sett hver uke. Sjekk ut hvilke turstier i nærheten av Darłowo som er verdt en tur i helgen.

En spasertur fra Darłowo

I samarbeid med Traseo har vi valgt ut 3 vandreruter som er opptil 66 km fra Darłowo og som andre turgåere allerede har tilbakelagt. Velg det beste for deg.

Sjekk været før du drar ut.

 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 25,33 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 36 minutter
 • Høyde: 49 m
 • Sum stigninger: 370 m
 • Totalt utforkjøringer: 365 moh

Ruten for turgåere fra Darłowo anbefales av GR3miasto

Hovedmålet for vår siste fottur var Lame Valley. Det ligger i Przymuszewo Forestry i Zaborski Landscape Park. Den er preget av en ekstremt attraktiv natur med mange sjeldne, vernede planter. Landskapet kompletteres av krystallklare innsjøer og den buktende Kulava-elven. Hvis du vil utforske dette fantastiske stedet, kan du starte ruten i landsbyen Laska. Vi har imidlertid forbedret den med noen ekstra attraksjoner, inkludert vakre lobelia-innsjøer.

Naturreservat «Dolina Kulawy»:

For å bli kjent med den vakre naturen i naturreservatet brukte vi den pedagogiske stien som er merket i området. På den ene siden av elva går den over en ganske bred marksti, på den andre over en lite brukt skogssti, som sikkert kan utgjøre et hinder hvis man vil være ute og gå med barn i barnevogn. Det er også en gangvei i tre underveis som snor seg gjennom torvmyrene. Det er også et overbygd skur og benker i enden, et flott sted for en piknik. På den merkede naturstien kan du undersøke hele vanningssystemet til de lokale torvmyrene og utvide kunnskapen om fredede planter.

Lobelia Lakes:

Av alle lobelia-innsjøer som forekommer i vårt land, er 95% i Pommern. I tillegg til Polen finnes det også innsjøer av denne typen i Europa i Norge, Finland, Danmark og Skottland. De ligger i huler; lukkede, naturlige vannmagasiner var tidligere omgitt av furuskog, eikeskog og bøkeskog. Karakteristiske trekk ved lobelia-innsjøer er: sur reaksjon, liten mengde salt, mangel på mat, gjennomsiktig vann og sandbunn. Disse reservoarene skylder navnet sitt til den beskyttede Lobelia-sjøen, og det er grunnen til at bading er forbudt i de fleste av disse innsjøene. Om sommeren – med en skyfri himmel og tilsvarende lysbrytning – har vannet i disse innsjøene en vakker nyanse av turkis. På turen vår så vi innsjøene Nawionek og Piecki. Vi nådde dem via de lokale naturstiene som er merket i området og via Zaborski-turstien.
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 12,03 km
 • Vandringens varighet: 4 timer og 1 minutt.
 • Høyde: 26 461 moh
 • Sum stigninger: 32 495 moh
 • Totalt utforkjøringer: 32 500 moh

Ruten for turgåere fra Darłowo anbefales av GR3miasto

For flere tusen år siden var området til dagens Slowinski nasjonalpark dekket med en tett eikeskog. Ifølge en av hypotesene ble skogen ødelagt av en enorm brann og restene av den ble slukt av havet og sanden over tid. Saltvann har derimot bevart restene av den eldgamle skogbrønnen.
Pralas, som nylig har vært mye omtalt i ulike medier, er tilsynelatende ikke noe nytt. Stedet der restene av skogen som fantes for tusenvis av år siden ble avdekket av havet har lenge vært kjent for lokalbefolkningen. Det er også merket på mange kart, inkludert det vi brukte under turen. Som innbyggerne i den nærliggende landsbyen Rowy understreker, etter sterke stormer skyller havet noen ganger kysten sterkere, og avslører enorme tregrener, som igjen forårsaker beundring blant turgåere som beveger seg langs stranden.
Restene av den tidligere skogen ligger på den minst besøkte strandstrekningen i Slowinski nasjonalpark. For enkel orientering er dette området av Gardnie Spit, som skiller Østersjøen fra den store Gardnosjøen. Den korteste veien til skogen er langs turstien fra parkeringsplassen midt i skogen, som ligger på høyre side av innsjøen Dołgie Duże. For folk som er mindre erfarne i kamp, ​​tilbyr vi en liten fottur med en lengde på 12 km
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 2,0
 • Distanse: 51,65 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 55 minutter
 • Høydeforskjell: 100 m
 • Sum stigninger: 1.631 moh
 • Totalt utforkjøringer: 1.634 moh

JJ_Active anbefaler turveien til innbyggerne i Darłowo

Rute «Brda Valley» PM – 1521 y /lengde 51 km/
Miastko – Starzno – Stara Brda – Przytoń Reserve – Nowa Brda – Rudniki – Przechlewo. I nærheten av Przechlewo fører stien over en ødelagt bro (det er ikke mulig å krysse den med tørre føtter). I området til Niedźwiady Marsh Reserve, går stien gjennom våtmarker i flere hundre meter.
navigere


Hvordan blir været?

Traseo.pl er en portal og gratis mobilapplikasjon for enheter som kjører Android- eller iOS-systemer. Her finner du over 200 000 ruter! Du kan ta opp dine egne spor mens du kjører eller følge rutene til andre brukere. Se etter reiseinspirasjon.

Ta bilder, legg til beskrivelser og send deretter den lagrede ruten til Traseo.pl. Du kan fortsette å redigere ruten. Du kan også dele den med andre Traseo-brukere eller holde den privat bare for deg selv. Oppdag alle Traseo-mulighetene, installer applikasjonen og gå på veien!

Er det verdt å gå en tur?

Å gå gir mange fordeler. Regelmessige turer hjelper mot stress og har en positiv effekt på sirkulasjonen. Dermed har de en positiv effekt på mental og fysisk helse. Trening er en viktig del av livene våre hvis vi ønsker å ta vare på helsen vår. Ikke alle har tid eller lyst til å trene. Vandring er en lett aktivitetsform og et godt alternativ for de som ikke liker sport. Selvfølgelig, hvis du er en aktiv idrettsutøver, er fotturer et flott tillegg.

Det bør være viktig å sørge for riktig mengde trening, spesielt for personer som gjør en stillesittende jobb. Inkluder daglige turer i planene dine, og du vil se hvordan de har en positiv innvirkning på ditt velvære.

Hvor mange skritt bør du ta per dag?
WHO slår fast at den daglige trinndosen for en voksen og frisk person bør være mellom 6000 og 8000 skritt per dag. I kontrast går personer med kroniske lidelser mellom 3500 og 5500 skritt om dagen.

Er det mye? Det kommer an på hvem. Hvis du ikke har vært oppmerksom og ikke har beveget deg mye, er det verdt å starte med korte turer og gradvis øke antall skritt for ikke å bli motløs. Selvfølgelig, jo flere trinn, jo flere fordeler, men det er ikke verdt å gå til ytterligheter. Alle har en dårlig dag eller føler seg dårlig fra tid til annen. Så ikke tving deg selv til å ta riktig antall skritt. Når kroppen din krever hvile, tillat det.

Vandring er en fin måte å tilbringe kvalitetstid med sine kjære. Hvorfor ikke kombinere det hyggelige med det nyttige? Møter du regelmessig en venn på kaffe? Eller kanskje du sitter foran fjernsynet med din bedre halvdel hver kveld? Prøv å foreslå en annen form for tidsfordriv og, hvis været er fint, gå en tur med dine kjære.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment