Home » «Gå på jakt etter toppnivået i verden», Vincent Vittoz ambisiøs for det franske laget

«Gå på jakt etter toppnivået i verden», Vincent Vittoz ambisiøs for det franske laget

by Thure Lindhardt

Det er en av flaggskipdisiplinene i den franske vinteren. Skiskytingen gjenopptas denne helgen i Östersund, Sverige. Før første etappe av verdenscupen og mindre enn tre måneder av de olympiske leker, Blues-trener Vincent Vittoz er optimistisk.

France Bleu: En spesiell vinter begynner for deg, for om noen uker vil OL finne sted i Beijing …

Vincent Vittoz: «De olympiske leker er et langsiktig prosjekt og vi har jobbet med det i fire år. Vi har selvfølgelig delmål med VM eller VM, men det har vært rettesnoren i fire år og vi nærmer oss. Vi har virkelig satt opp et program som vi har satt oss standarder for gjennom årene, og vi har ikke funnet opp noe for dette olympiske året. I starten av sesongen kommer vi dit vi ønsket å være, i god form, med gode målestokker fra vårt siste internship i Norge, og jeg tror vi kan starte sesongen med en god dose selvtillit fordi vi vet at jobben er denne sommeren godt gjennomført.»

France Bleu: Team France har vært vant til å spille hovedrollene i årevis. Er det fortsatt målet ditt for denne vinteren?

Vincent Vittoz: «Ja, selvfølgelig ønsker vi å opprettholde nivået vårt, kanskje til og med forbedre det, vi vet at vi har sterk konkurranse, spesielt med Norge. Vi må selvfølgelig ikke redusere vår årvåkenhet, og dette er et pågående spørsmål. Vi har vært så heldige å ha ledere som har gjort denne generasjonen hemningsløs, de har vist at det er mulig. Det er også reell kunnskap når det kommer til trening i dag, og hver idrettsutøver som slutter seg til det franske laget vet at de er der for å søke det høyeste nivået i verden.»

France Bleu: Blant utøverne som forventes denne vinteren er Milien Jacquelin. Villardien brakk underarmen i august. Hvordan har han det når det er på tide å returnere til VM?

Vincent Vittoz: «Det er riktig at han hadde en helt spesiell sommer med skaden etter et fall på sykkelen. Fysisk kastet han bort lite tid og du kan føle at han er ferdig moden, veldig bra. Vel, det er sant at når vi skjøt, spesielt når vi skjøt ham horisontalt, måtte vi justere posisjonen hans. Det krever mye årvåkenhet, mye oppmerksomhet og mye fokus for ikke å gjøre feil. Vi fortviler ikke over at han finner en normal liggestilling på benken før OL. Men i begynnelsen av sesongen må han fortsatt komponere i en posisjon som normalt ikke er hans.«

For å vise dette Twitter-innholdet må du godta informasjonskapsler Sosiale nettverk.

Disse informasjonskapslene lar deg dele de sosiale nettverkene du er koblet til eller reagere direkte på dem eller å integrere innhold som opprinnelig ble publisert på disse sosiale nettverkene. De gjør det også mulig for sosiale nettverk å bruke besøkene dine på våre nettsider og applikasjoner for personalisering og målrettet annonsering.

Administrer valgene mine

You may also like

Leave a Comment