Home » Han bløt ut. Den norske treneren avslørte hvorfor Granerud hopper så bra

Han bløt ut. Den norske treneren avslørte hvorfor Granerud hopper så bra

by Erlend Loe


Getty Images / Daniel Kopatsch / På bildet: Halvor Egner Granerud

Simon Lozynski


Før Four Hills-turneringen ble han ansett som en av favorittene, men knapt noen hadde forventet at han skulle ha en så stor ledelse på Dawid Kubacki ved pause. Treneren hans avslørte til norske medier hvor Granerudas form kom fra.

Halvor Egner Granerud har 26,8 poeng foran Dawid Kubacki, nummer to i 71. Four Hills Tournament. Piotr Żyła, tredje ved pause i konkurransen, har allerede tapt 40,3 poeng til nordmannen.

Nordmannen imponerer med formen sin. Den hopper veldig langt og i en vakker stil. I tre av fire konkurransehopp i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen passerte han 140 meter-merket. Mer enn å vinne turneringen, lurer man på om han vil gjenta bragden til Hannawald, Stoch og Kobayashi og også triumfere i alle fire konkurransene.

Graneruds imponerende form i Four Hills-turneringen kommer som en overraskelse med tanke på hvordan han klarte seg i første halvdel av sesongen. Han utmerket seg i dette, spesielt på trening, men han vant bare én gang i konkurranser og sto ikke på pallen én gang i helgen i Engelberg – på generalprøven før den tysk-østerrikske konkurransen.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Se nøye! Vet du hvem som hjalp tennisstjernen?

Så hva skjedde i juleferien at Granerud gjorde et så stort kvalitativt sprang i formen? Alexander Stöckl, trener for norske skihoppere, svarte på dette spørsmålet i et intervju for norske «VG».

– Før vi dro på Four Hills-turneringen koordinerte Halvor alt utstyret med Kenneth Gangnes og Adrian Livelten. Det var veldig viktig, sa Stöckl.

Med henvisning til trenerens ord la VG-journalister også til at samarbeidet med mentaltrener Anders Meland er svært viktig i forhold til Graneruds nylige hopp. Det kan du se i bakken, for fra Four Hills-turneringen begynte 26-åringen å gjenta store hopp fra å trene regelmessig i konkurranser.

Nå står imidlertid Granerud overfor den største utfordringen og konkurransen i bakken, som han selv beskrev som et «mareritt» og «hule». I 2021 ble han bare nummer 15 på Bergisel i Innsbruck og gamblet dermed bort sine sjanser til en siste triumf i Four Hills-turneringen. Nå vil han «avfortrylle» det østerrikske systemet. Vil han lykkes? Svaret får vi i konkurransen på onsdag, som starter klokken 13.30.

Les også:
Denne feilen koster Stoch verdifulle meter
Det verste scenarioet har gått i oppfyllelse. Hva er det neste for det store polske talentet?
Sjekk ut hoppbakken i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment