Home » Håndballag – uten forsvarskolonne

Håndballag – uten forsvarskolonne

by Erlend Loe

Det litauiske landslaget, som er tilbake til finalen i EM i håndball for menn etter en lang pause, skal ikke spille i den sterkeste oppstillingen.

Styrkene testes i Riga

«Jonas Truchanovičius vil ikke være der. Det er et smertefullt tap fordi Jonas er bærebjelken i forsvaret vårt, sa hovedtrener Mindaugas Andriuška i går.

J. Truchanovičius, 28, representerer Zaporozhye Motor Club. Spilleren pådro seg en ryggskade i 2020, ble senere frisk, men smertene kom tilbake og måtte til slutt opereres.

I dag og i morgen deltar litauiske håndballspillere i den internasjonale turneringen «Rigas Domes Kauss», der det latviske landslaget og klubblaget samt det estiske laget konkurrerer.

7. og 8. januar 2022 vil våre gjester prøve seg på det islandske laget.

Finalen i EM begynner 13. januar. I gruppe F (konkurransene foregår i Košice, Slovakia) møter litauerne russere, slovaker og nordmenn.

Venter på legionærer

Ifølge M. Andriuška skal turneringen i Riga brukes til å evaluere landslagets spill – hvem som gjør det bra, hvor er manglene. Oppstillingen som skal spille i EM foregår allerede på Island.

I dag og i morgen deltar litauiske håndballspillere i den internasjonale turneringen «Rigas Domes Kauss».

«Ingen er beskyttet mot mulige skader på forhånd, så vi har flere spillere i vår søknad slik at de kan inviteres fra Litauen om nødvendig», sa strategen.

Blant håndballspillerne som konkurrerer i den latviske hovedstaden er de eldste i laget Aidenas Malašinskas (Zaporozhye «Motor»), Skirmantas Plėta (Vilnius «Šviesa»), Tadas Stankevičius (Alytus «Varsa-Stronglasas»).

Tyske legionærer bør komme til Island før de drar til Island: Povilas Babarskas (Großwallstadt), Ben Petreikke (TuS N-Lübbecke), Džiugas Jusys (Plauen-Oberlosa), Lukas Juškėnas (Coburg), Mindaugas Dumčius (Elbflorenz), Eimantas Grimuta (Eintrachta) Hildesheim).

Tren konkurrenter

Russiske håndballspillere, ledet av Velimir Petkovic, en tyskfødt trener fra Bosnia-Hercegovina, var samlet til treningsleir 25. desember og 6.-8. januar. skal delta i en internasjonal turnering i Kroatia hvor han skal teste styrken med bosniere, slovenere og kroater.

Slovakene trener i Bratislava og planlegger to kontrollkamper – 6. og 8. januar. med det østerrikske landslaget.

Den norske håndballspilleren ble nummer tre i EM 2020 og kom til kvartfinale i årets verdenscup og OL i Tokyo.

Skandinavene vil være 2. januar og 6.-9. september. spiller i Golden League mot Egypt, Danmark og Frankrike.

You may also like

Leave a Comment