Home » Historisk anledning: Prisen for å vinne «Žalgiris» er 3 millioner. og fotball gjennom desember sport

Historisk anledning: Prisen for å vinne «Žalgiris» er 3 millioner. og fotball gjennom desember sport

by Thure Lindhardt

Etter tre års pause startet Žalgiris, som hadde gjenvunnet tittelen litauiske mestere i fjor høst, sin marsj over Europa i sommer fra uttaket av UEFA Champions League.

I første etappe falt det sterkeste nordirske laget i Belfast Linfield bak Vladimir Cheburin (3-1 hjemme og 2-1 borte), i andre etappe beseiret laget fra Žalgiris den ungarske mesteren Ferencvaroš. Budapest vant ikke (0:2 borte og 1:3 hjemme).

Etter å ha trukket seg fra Champions League-utvalget, fortsetter Žalgiris å kjempe i kvalifiseringen til UEFA Europa League, hvor Murska Sobotas Mura-klubb fra Slovenia ble rivaler.

Det første møtet på kun 11.000. I en tett befolket slovensk by endte lagene uavgjort 0-0, slik at det kun er begge lag som vinner i den andre. Ved uavgjort, reiser lagene til overtid og deretter til en serie straffesparkkonkurranser.

Hva ville Žalgiris vinne mot Slovenias sterkeste i 2020-2021? Sesonglaget og hvorfor er dagens kamp en av de viktigste i Vilnius-klubbens historie? 15 minutter svarer på disse spørsmålene.

Internasjonal fotball frem til desember

Denne sesongen presenterte UEFA også sin tredje klubbturnering, Conference League, for Champions og European Leagues. Marijampols Sūduva, Kauno Žalgiris og Panevėžys har allerede bevist sine styrker i utvalget. Det er svært sannsynlig at Vilnius «Žalgiris» vil delta i denne turneringen på et tidspunkt.

Rokas Lukoševičius / 15 min foto / Vilnius «Žalgiris» – Budapest «Ferencvaros»

Hvis Vilniuserne slår Mura-klubben på LFF stadion torsdag kveld, vil de i hvert fall sikre seg en plass i gruppespillet i Conference League.

Det er sant at Žalgiris fortsatt har en sjanse til å gå inn i andre runde av andredivisjonsturneringen i Europaligaen. For dette burde V. Cheburins lag beseire en av de sterkeste østerrikske klubbene i Graz, Sturm, i sluttspillet. Hvis østerrikerne ble for tøffe for Vilnius, ville veien til Žalgiris føre til gruppene i Conference League.

Innbyggerne i Žalgiris bør kunne gå inn i tredje etappe av European Capacity Tournament selv om de snubler foran Mura. I så fall ville de litauiske mesterne fortsette kampen i Conference League-sluttspillet, hvor motstanderne deres ville være Budės Glimt (Norge) eller FC Prishtina (Kosovo).

Forstår umiddelbart

  • Etter å ha slått Mura, sikret Žalgiris en plass i gruppespillet i European eller Conference League;
  • I dette tilfellet spiller algiriene mot Grazer Sturm på grunn av sin plass i Europa League. Hvis du taper, spill i Conference League;
  • Etter å ha tapt mot Mura, kan Žalgiris rykke opp til Conference League ved å slå Budės Glimt eller FC Prishtina.

Hvis innbyggerne i Žalgiris klarer å overvinne minst én av disse barrierene, kan fans av hovedstadsklubben nyte internasjonale kamper ikke bare om sommeren, som vanlig når man velger europeiske turneringer, men frem til desember.

Etappen for gruppene i European League og Conference League begynner 16. september og varer til 9. desember. I løpet av denne tiden spiller lagene seks kamper mot tre konkurrenter – tre hjemme- og tre bortekamper.

Potensielle rivaler til Žalgiris i European League vil være klubber som Leicester City og West Ham United i London (begge England), Real Sociedad i San Sebastian og Real Betis i Sevilla (begge Spania), Napoli og Romas Lazio (begge Italia), Frankfurts. Eintracht og Leverkusens Bayer (begge Tyskland), Lyons Olympique og Marseilles Olympique (begge Frankrike) og andre.

De litauiske mesterne kan møte sterke rivaler i Conference League – Tottenham Hotspur i London (England), AS Roma (Italia), Berlin Union (Tyskland), Rennes (Frankrike) og andre.

Den mulige bonusen er som to Žalgiris-budsjetter

En seier over de slovenske mesterne ville ikke bare gi Žalgiris en lang internasjonal sesong, men også en solid økonomisk pris.

Žalgiris har allerede sikret seg 1,41 millioner euro for sine tjenester i Europa. Kveldens vinner vil legge til minst € 2,94 millioner til budsjettet sitt. være.

Rokas Lukoševičius / 15 min foto / Vilnius

Rokas Lukoševičius / 15 min foto / Vilnius «Žalgiris» – Budapest «Ferencvaros»

En slik kontantløkke vil bli utbetalt til Žalgiris for å gå inn i gruppespillet i UEFA Conference League.

Innbyggere i Vilnius kan skaffe ytterligere midler ved å utvide suksessfull gruppeprestasjoner. For hver seier vil Žalgiris motta ytterligere 500 000. 166 kEUR for ulemper. Hvis de ble overrasket og kunne bryte inn i sluttspillet, ville minst 625 000 flere gått til Žalgiris. Euro bonus.

Deltakerne i UEFA Europa League deler enda mer penger. Hvis Žalgiris hoppet over murene til Mur og deretter Graz-stormen, ville opptil 3,63 millioner garantert falle i lommen deres. Euro bonus.

Forstår umiddelbart

  • Žalgiris har allerede sikret seg en bonus i sommer: 1,41 millioner. Euro;
  • Pris Žalgiris ville fått hvis han kom inn i Conference League: 2,94 millioner;
  • Prisen Žalgiris ville fått om han kom inn i den europeiske ligaen: 3,63 millioner.

Seier i gruppespillet ville gi 630 tusen. EUR og uavgjorte – 210 tusen. Å fylle en av de to første plassene i gruppen og gå inn i sluttspillet vil garantere ytterligere 1,05 millioner. Euro.

Alle disse beløpene høres imponerende ut fra et estimat av Žalgiris sitt årlige budsjett. 15 minutter I følge data før sesongen har Žalgiris til hensikt å bruke 1,8 millioner LTL denne sesongen uten UEFA-bonuser. av dette er 1,5 millioner euro øremerket hovedlaget. Euro.

Rokas Lukoševičius / 15 min foto / Vilnius

Rokas Lukoševičius / 15 min foto / Vilnius «Žalgiris» – Budapest «Ferencvaros»

Å gå inn i gruppespillet i UEFA Conference League vil dermed gi Vilnius-innbyggere nesten det dobbelte av det årlige budsjettet til Žalgiris.

«Forventningene og viktigheten av spillet er høyest. Dette spillet er den viktigste karrieren for noen av våre spillere, meg selv inkludert. Vi gleder oss veldig til dem og vi vil prøve å gjøre et mirakel» – den erfarne 34- år gamle «algiris «Forsvarer Mantas Kuklys gikk ikke i skjul på tampen av kampen.

Odds og dverger fra Slovenia

Slovenske utøvere har allerede gjort litauerne triste denne sommeren.

4. juli knuste slovenerne rundt Luka Dončičius det litauiske basketlaget i finalen i den olympiske kvalifiseringsturneringen og forpurret håpet til litauerne for de åttende olympiske leker på rad.

Rokas Lukoševičius / 15 min foto / Triumføyeblikk for det slovenske basketballaget

Rokas Lukoševičius / 15 min foto / Triumføyeblikk for det slovenske basketballaget

I kveld er slovenerne fast bestemt på å ødelegge håpet til litauisk fotball.

Byen Elektrėnai, offisielt kalt Nogometna Šola Mura (Mura Fotballskole), ble grunnlagt for bare ni år siden da byens forrige lag, ND Mura 05, som bare hadde overlevd syv år, gikk konkurs og den europeiske Hun spiller kun i turneringsuttak for tredje gang og har aldri nådd gruppespillet.

Men kun 20 km fra grensen til Østerrike, Ungarn og Kroatia har byen en spesielt lang fotballtradisjon.

Det første fotballaget i Murska Sobota ble født i 1924 og var et av de første fotballagene i landet. Den sto på sidelinjen av slovensk klubbfotball i mange år, men skjøt til topps etter å ha gjenvunnet uavhengighet fra Jugoslavia i 1991.

Murska Sobotas lag ble slovensk andreplass to ganger, spilte to ganger i den nasjonale cupfinalen og vant en av dem.

Foto av Elvis Žaldaris / fkzalgirio.lt/Mura fotballspiller

Foto av Elvis Žaldaris / fkzalgirio.lt/Mura fotballspiller

Men senere feide mørke skyer av økonomiske problemer over byens lag, noe som førte til at laget gikk konkurs to ganger og først returnerte til eliten etter mer enn to tiår.

Den slovenske forretningsmannen Robertas Kuzmičius hjalp Mura-klubben med å komme seg. I 2013 ble Murska Sobotas lag nedrykket til fjerde divisjon av landet, men en millionær, som investerte i laget noen år senere og overlevde i kommunikasjonsbransjen, gjenopplivet laget sammen med partnere fra Russland.

På bare fem år hoppet hun til toppen av den nasjonale ligaen og returnerte umiddelbart til pallen i 2020-2021. Sesong ble nasjonale mestere for første gang i byens historie.

Mura sikter nå mot nok en stor rekord i klubbens historie. Hvis de krysser «Žalgiris», vil det slovenske mesterskapet spille i gruppespillet i den europeiske turneringen for første gang.

Elvio Žaldario / fkzalgirio.lt svømmere / Žalgiris

Elvio Žaldario / fkzalgirio.lt svømmere / Žalgiris «-» Mura «

«I likhet med Žalgiris kan vi delta i gruppeturneringen for første gang. Det er derfor vi ikke er mindre motiverte, sa Mura-trener Ante Šimundža kvelden før kampen.

Hvor å se

Selv om Žalgiris skal spille en av de viktigste kampene i klubbens historie, vil ikke fansen kunne se kampene på TV.

De som ikke kan besøke LFF-stadion kan kun se kampen via den betalte plattformen Fanseat, som koster € 4,99 for spillet.

I mellomtiden 5,5 tusen. LFF stadion, som huser tilskuere, kan bli fullsatt torsdag kveld. Ifølge klubbens representanter ble 2000 personer solgt dagen før kamp. Billetter, så det er sannsynlig at innbyggerne i Žalgiris vil bli støttet av en mengde fans som ikke er sett i litauisk fotball på lenge.

You may also like

Leave a Comment