Home » Hurkacz – Medvedev. Polakken snakket før kampen. ATP-finaler. tennis

Hurkacz – Medvedev. Polakken snakket før kampen. ATP-finaler. tennis

by Thure Lindhardt

24-åringen fra Wroclaw har vært i Torino i noen dager og legger ikke skjul på forventningen til sesongfinalen i Masters-arrangementet.

– Hallen og omgivelsene er fantastiske. Jeg liker organisasjonen. Det er definitivt en annerledes opplevelse enn noen annen turnering. Jeg føler meg veldig komfortabel her. De beste spillerne i verden skal spille i Torino i år. Å opptre i ATP-finalen er noe fantastisk. Jeg er veldig spent. Det er en veldig liten gruppe spillere her og stemningen er på topp – forsikret Hurkacz på pressekonferansen fredag.

Med trekningen torsdag ble den sjuende spilleren plassert i den røde gruppen sammen med den forsvarende mesteren Medvedev (2.), tyskeren Alexander Zverev (3.) og italieneren Matteo Berrettini (6.). I et intervju med journalister anslo Zverev at det var vanskeligere å bli forfremmet i denne gruppen enn i gruppen til De Grønne, som inkluderer: serberen Novak Djokovic (1.), grekeren Stefanos Tsitsipas (4.), russiske Andrey Rublov (5. ). .) og nordmannen Casper Ruud (8.).

– Det er to grupper og jeg synes begge er veldig vanskelige. Vi snakker tross alt om sesongens åtte beste spillere. Kanskje er nivået vårt faktisk mer likt mellom individuelle spillere, men vi får se – påpekte polakken.

Ved starten søndag ettermiddag skal han spille mot Medvedev, som han uventet beseiret i fem sett i 1/8-finalen i Wimbledon i juli. Den 25 år gamle tennisspilleren fra Moskva, som vant US Open i september, ga ham tilbake i kvartfinalen i ATP-turneringen i Toronto i august. Det var imidlertid ikke lett for ham – han vant tre kamper, som begge endte med uavgjort.

– Vi kjenner hverandre godt med Danmark og kampene våre er vanligvis veldig tette. Selvfølgelig skal jeg gjøre mitt beste. Han kan virkelig spille utrolig. Måten han drar ut alle de ballene + gjør ham til en ubehagelig motstander. Dette er også grunnene til at han vant US Open denne sesongen og er så høyt klassifisert – polakken gratulerte verdens nummer to på niendeplass i denne rangeringen.

For første gang i historien på et år er polske singler omtalt i både kvinnelige og mannlige mestere. Iga Świątek deltar for tiden i WTA-finalen i Guadalajara. – Dette er en eksepsjonell situasjon og jeg håper at den vil gjenta seg hvert år de neste årene. Iga spiller fantastisk tennis, hun vant Grand Slam-turneringen. Dette er noe spesielt for hele landet og for tennis i Polen. Det at vi begge kvalifiserte oss til Masters i samme sesong er en stor ting for sporten i Polen – oppsummerte trener Craig Boynton.

Tennisspilleren fra Raszyn startet sin opptreden i Mexico med et ganske jevnt tap mot greken Maria Sakkari 2:6, 4:6. Etter kampen innrømmet hun at hun vanligvis trenger litt tid for å komme inn i turneringen, og nå måtte hun konkurrere mot toppspilleren. Hurkacz sa at han ikke burde ha et problem med det i Italia. – Jeg visste fra start at jeg skulle spille med Novak eller Daniil på åpningen, så det tror jeg at jeg vil være forberedt på. Jeg tror også at det at kampene mine med russeren var veldig tette kan hjelpe meg med å komme inn i turneringen – sa han.

Den 24 år gamle polakken har vunnet tre ATP-turneringer denne sesongen: i Delray Beach, Miami og Metz. I tillegg hadde han en forventet Grand Slam-seier det året da han nådde semifinalen i Wimbledon. I begynnelsen av november ble han forfremmet til topp fire på det prestisjetunge innendørsarrangementet ATP Masters 1000 i Paris.

« På begynnelsen av året tenkte jeg egentlig ikke på å kvalifisere meg til ATP-finalen, og det var heller ikke målet mitt på den tiden. Etter å ha vunnet tittelen i Miami, rykket jeg opp på «Race to Turin»-rankingen og begynte å tenke at jeg kunne ha en sjanse til å avansere. Da begynte jeg å fokusere mer på det, husket han.

En av de utenlandske journalistene påpekte at Hurkacz kan være den siste tennisspilleren som Roger Federer konkurrerer med på et profesjonelt nivå. Den 40 år gamle sveitseren, som måtte slite med helseproblemer stadig oftere de siste årene, avsluttet sesongåpningen sin for tidlig etter å ha beseiret en polak i Wimbledon-kvartfinalen.

– Forhåpentligvis ikke. Jeg håper Roger kommer tilbake og fortsetter å spille. Han er en fantastisk spiller. Jeg håper at han nå vil nyte pausen fra tennis og tiden med familien, han vil komme seg og komme tilbake – understreket Wroclaw.

Før det presenterte polakken seg som singelmester for 45 år siden. Wojciech Fibak kom til finalen i Houston i 1976, der han tapte en fem-setts duell med spanjolen Manuel Orantes.

Vinneren av årets Masters Edition blir annonsert 21. november.

You may also like

Leave a Comment