Home » Iga Świątek spiller for Petra Kvitova for å nå semifinalen, Casper Rudd overrasker Alexander Zverev, sportsnyheter

Iga Świątek spiller for Petra Kvitova for å nå semifinalen, Casper Rudd overrasker Alexander Zverev, sportsnyheter

by Erlend Loe

Polens Iga Świątek fortsatte sin imponerende serie, og slo Petra Kvitova 6-3 6-3 onsdag for å gå videre til semifinalen i Miami Open, mens norske Casper Ruud beseiret andreseedede Alexander Zverev i kvartfinalen.

Swiatek, som kom til Miami full av selvtillit etter å ha vunnet to titler i Doha og Indian Wells, slo den to ganger Wimbledon-mesteren Kvitova i den 77 minutter lange kampen og hadde ingen pause.

Den polske andreplassen, som tar over verdensrankingen neste uke, har vunnet 15 strake kamper i Qatar for å ta opp mot den 16.-seedede Jessica Pegola.

«Jeg vil bruke selvtilliten jeg har bygget opp siden starten av Doha,» sa Swiatek.

Les også: Miami Open: Rohan Bubana – Denis Shapovalov, Sania Mirza – Kirsten Flipkins svekkes i kvartfinalen

«Jeg er i en god posisjon og jeg vil bruke den. Serien har blitt veldig vanskelig, men jeg er veldig glad for at jeg klarte å spille bra, at jeg er frisk, at jeg kan konkurrere med spillere som Petra er en legende.»

Pegula tok ledelsen etter at den femte-seedede Spanias Paula Padus trakk seg fra en virussykdom og tapte 4-1.

«Jeg har vært syk siden den siste kampen for dagen», skrev Padusa på Twitter. «Jeg prøvde alt for å komme meg, men det var ikke nok. Jeg vil bruke noen dager på å komme meg godt og forberede meg til leirbanesesongen.»

Det var den andre plutselige slutten av kampen for Pegula da den useedede ukrainske Anhelina Kalinin ble slått ut 6-0 i kampen i fjerde runde.

Sjetteplasserte Norges Ruud tok sin karrieres største seier, og vant 6-3 1-6 6-3 over verdens fjerde Zverev.

Etter at Zverev utlignet, var Rudd angriperen i sluttspillet da han nærmet seg nettet med stor suksess, holdt på avgjørende stevner og reduserte utvungne feil.

Rudd vant ikke settet i de to foregående møtene med Zverev.

«Jeg har det litt bra,» sa Rudd til journalister. «Jeg mener det åpenbart er en spennende kveld og den største seieren i min karriere så langt.»

«Dette er fjerde gang jeg har nådd semifinalen i Masters 1000 og … første gang på harde baner, noe som betyr at han er enda mer spesiell for meg.»

Les også: Miami Open: Naomi Osaka beseirer Danielle Collins for å sette opp første semifinalekamp mot Belinda Bencic

Ruud tapte Masters-semifinalen der han tidligere spilte i Roma, Monte Carlo og Madrid – alle leirbaneturneringer.

«La oss se om jeg kan bruke det jeg har lært fra de tre siste semifinalene, som jeg dessverre har tapt alle sammen, og se om jeg kan snu det og gjøre ham glad for fjerde gang.»

Neste er Argentinas Francisco Cerondolo, hvis drøm om å få sin ATP Masters 1000-debut fortsatte etter at den niende italienske konkurrenten Yannick Sener ble tvunget til å trekke seg fra en kamp med en sår fot.

Serondolo, 103, ledet 4-1 da Sener bestemte seg for å stoppe kampen, og ble den lavest rangerte semifinalisten i turneringshistorien.

You may also like

Leave a Comment