Home » International Orienteering Federation suspenderte Russlands medlemskap på ubestemt tid – Respublika.lt

International Orienteering Federation suspenderte Russlands medlemskap på ubestemt tid – Respublika.lt

by Erlend Loe

28. februar 2022 13:30:09

Informasjon fra International Orienteering Federation

International Orienteering Federation (IOF) blokkerer Russlands medlemskap i føderasjonen på grunn av militær aggresjon. På en ekstraordinær sesjon i IOF-rådet ble det besluttet å umiddelbart suspendere medlemskapet i den russiske orienteringsføderasjonen på ubestemt tid.


×

1 bilde

Orientering. Foto av Orienteering.lt

«Russiske orienteringsløpere vil ikke kunne delta i alle IOF-konkurranser og disipliner. Idrettsutøvere fra det landet har heller ikke lov til å konkurrere som nøytrale idrettsutøvere. Denne avgjørelsen trer i kraft umiddelbart og trer i kraft ved neste internasjonale konkurranse i 2022. ved VM for voksne, ungdoms- og ungdoms-EM i Finland fra 14. til 20. mars. Alle rettigheter til å holde IOF-konkurranser og andre arrangementer i Russland er tilbakekalt på ubestemt tid. Russlands representanter i IOF-kommisjoner og offisielle organer vil bli tilbakekalt så lenge disse sanksjonene varer, ifølge den offisielle IOF-rapporten.

Avgjørelsen ble tatt i samsvar med IOFs vedtekter og etiske retningslinjer. Ved denne beslutningen tok IOF-rådet hensyn til anbefalingene fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) av 25. februar og ankene fra de nasjonale orienteringsforbundene.

«Søndag sendte de baltiske og nordiske landene – Litauen, Latvia, Estland, Danmark, Norge, Finland og Sverige – et felles brev til IOF for å fjerne Russland og Hviterussland fra IOF på ubestemt tid. Vi har også bedt om at ingen idrettsutøvere fra Russland og Hviterussland skal få delta i IOF på ubestemt tid, selv med et nøytralt flagg. IOF reagerte umiddelbart på situasjonen og tok de nødvendige avgjørelsene. IOF har sammen med de nasjonale forbundene uttrykt sin solidaritet med de ukrainske orienteringsløperne og alle ukrainere, sier Donatas Kazlauskas, president i det litauiske orienteringsforbundet.

IOF-rådet har også til hensikt å vurdere suspensjonen av det hviterussiske orienteringsforbundet i nær fremtid.


Uenig – la oss diskutere!

Ikke bekymre deg for kommentatorer, men kommentarer som inneholder banneord vil automatisk bli fjernet uten unnskyldninger.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å fjerne ukulturerte kommentarer som er erfarne, off-topic, signert på vegne av noen andre, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli en tung byrde på veien tilbake – vi vil dele dine detaljer med de litauiske spesialtjenestene på forespørsel.

You may also like

Leave a Comment