Home » Klassisk esportspill får en polert ny utgave etter 25 år | esport

Klassisk esportspill får en polert ny utgave etter 25 år | esport

by Thure Lindhardt

25 år etter den første utgivelsen, får det klassiske skytespillet Quake en ny utgave med grafiske oppgraderinger og nye servere å leke med. Dette ble annonsert under QuakeCon at Home, en stor begivenhet for fans av klassiske skytespill. Quake er best kjent som et av de tidligste esports-spillene, og nyutgivelsen gir spillerne en sjanse til å gjenoppleve den gamle konkurransen.
Under QuakeCon at Home ble fansen overrasket over kunngjøringen om en fullstendig gjenutgivelse av det originale Quake-spillet. Ikke bare får spillet en stor ansiktsløftning med støtte for høyere skjermoppløsninger, men det er utviklet to nye utvidelser som lar spillere nyte enda flere nivåer.

Endelig får spillet også nye moderne servere slik at spillere enkelt kan spille mot hverandre. Quake er et av de viktigste spillene når det kommer til e-sport, og disse nye serverne vil tillate både veteraner og nye spillere å gjenoppdage Quake.

Gammeldags e-sport

Quake ble opprinnelig utgitt i 1996 for PC-en og datidens konsoller. Spillet ble utviklet av id Software, de samme utviklerne bak den svært populære DOOM på den tiden. Det nye spillet var en stor hit, men det er ikke det eneste.

I 1997 ble Red Annihilation-turneringen organisert, der mer enn to tusen spillere konkurrerte mot hverandre i Quake. Denne turneringen anses av mange for å være den første virkelige e-sport-begivenheten. Dette satte esport på kartet, slik at senere nederlendere som Sander Kaasjager kunne tjene til livets opphold på konkurrerende spill.

Spillet er nå tilgjengelig for PC, PS4/PS5, Nintendo Switch og Xbox Series X | S. For spillere som allerede har spillet på sin PC, er oppgraderingen til den nye versjonen av Quake helt gratis.

Sjekk ut våre esport-videoer:

You may also like

Leave a Comment