Home » Kort om sportsbegivenheter, fredag ​​4. mars kl. 22.00

Kort om sportsbegivenheter, fredag ​​4. mars kl. 22.00

Vi tilbyr et sammendrag av sportsnyheter:

De slovenske skihopperne vant konkurransen blandet lag i verdenscuppen i Oslo med god margin. Østerrikerne og nordmennene sto ved siden av dem på pallen. Polakkene tok sjuendeplassen kun foran kanadierne.

xxx

Comarch Cracovia ishockeyspillere beseiret de kasakhiske mesterne Saryarka Karaganda 2-1 (0-1, 2-0, 0-0) i sin første kamp i Continental Cup-finalen i Aalborg, Danmark. Lørdag møter «Pasy» vertene til Aalborg Pirates og sikrer seg førsteplassen ved seier.

xxx

Andżelika Wójcik endte på fjerde og Piotr Michalski på sjette plass i verdensmesterskapet i all-around sprint på skøyter. Jutta Leerdam fra Nederland og hennes landsmann Thomas Krol vant gullmedaljer på banen i Hamar, Norge.

xxx

Polske håndballspillere, som egentlig burde spilt med russerne i kvalifiseringsrunden til EM, slipper to seire ved uavgjort på grunn av suspensjonen av det russiske forbundet, meldte det europeiske forbundet (EHF) fredag. Det polske laget har dermed kvalifisert seg til siste runde.

xxx

Lederen for Kina, Xi Jinping, åpnet offisielt de 13. paralympiske vinterlekene i Beijing. «Jeg erklærer de paralympiske leker åpne,» sa han under en seremoni på National Stadium. Representantene for Russland og Hviterussland deltar ikke i konkurransen. Dette er et svar på det russiske militærangrepet, blant annet fra Hviterussland, på Ukraina.

xxx

De forsvarende mesterne Raków Częstochowa møter Legia Warszawa, og Olimpia Grudziądz, som spiller på konkurransens fjerde nivå, møter lederne Lech Poznań i semifinalen i den polske fotballcupen. Trekningen fant sted fredag ​​i hovedkvarteret til det polske fotballforbundet.

xxx

Fem polakker dukket opp fra kvalifiseringen til de neste løpene i Short Track Junior World Championships i Gdansk fredag. I semifinalen var det også stafett for kvinner over 3000 m. Det var ingen løpere fra Russland og Hviterussland til start, og det var heller ingen japanere eller kinesere.

xxx

Tomasz Bartnik (Legia Warszawa) endte på tiende plass fra tre posisjoner i 50m rifle-VM i Kairo. I finalen slo slovakiske Patrik Jany Ungarns Zoltan Pekler 16:10.