Home » Lech vil bli sliten, men han vil vinne. Og det uten å tape et mål, selv om kampen endte med kamp for Pika Nona

Etter at Raków Częstochowa vant sin første kamp mot Slavia Praha 2-1, ventet vi bare på at Lech Poznań skulle vinne for å gjøre denne torsdagen til en flott en for polske klubber. De polske mesterne i hjemmekampen mot de luxembourgske mesterne var klare favoritter, men man må vurdere hvor dårlig Kolejorz har gått i det siste. Dudelange, derimot, skapte allerede sensasjon i Polen, for fire år siden med en 1-0-seier på Łazienkowska Legia Warszawa som senere skaffet luxembourgerne en plass i gruppespillet i Europa League.

se videoen
Sport.pl-journalist mot Barcelona-keeper. Hvordan han rev. Ingen sjanse [WIDEO]

Lech spilte dårlig, men beseiret den enda svakere Dudelange

Lech fikk en strålende start på dette møtet, ledet av Kristoffer Velde. Nordmannen i kampens første aksjon fyrte en god ball fra høyre inn i feltet til Mikael Ishak, men svensken klarte ikke å avslutte. Litt senere traff Velde gjedda i sentrum av Pedro Rebocho, men gjorde en klar feil i en god situasjon.

I kampens 7. minutt sto Lech allerede i 1-0 takket være nordmannen. Etter en corner havnet ballen foran føttene til Velde og det nydelige skuddet fra 16 meter ga ikke keeper Dudelange en sjanse.

Etter scoringen viste Lech Poznań sitt sinte ansikt fra denne sesongen igjen. I stedet for å forfølge streiken mot en veldig svakt utseende rival, ga han den initiativet. Det ble noen farlige branner foran Filip Bednareks mål, men Lech-keeperen slapp til slutt å gripe inn. Kolejorz, som ledet de få kontringene, hadde ytterligere to sjanser til å score den andre før pause, men både Mikael Ishaks hodeskudd og Pedro Rebochos forsøk fra rundt et dusin meter var unøyaktig og de polske mesterne måtte ta av med en ledelse på ett mål .

Hovedstaden Raków beseiret Slavia. Og den kunne vært høyere. Gruppespillet nærmer seg

I andre omgang så vi hjelpeløshet fra begge lag de første 20 minuttene. Imidlertid scoret Lech senere et andre mål. Pedro Rebocho spilte ballen fra venstrekanten bak gjestenes backlinje og Mikael Ishak beseiret målvakten med et spektakulært skudd fra luften. Men som reprisene viste, skulle ikke målet telles da svensken ble dømt til offside.

Lech kunne vunnet denne kampen enda høyere, men på slutten av to meget gode situasjoner klarte han ikke å utnytte innbytter Filip Szymczak, som to ganger tapte duellen med gjestens keeper – Lucas Fox. Men siden alt gikk veldig bra for Lech, ville ikke den polske mesteren vært seg selv om han ikke hadde gjort ting enda mer komplisert. I det 89. minuttet av kampen felte Antonio Milić spiss Dudelange, som kom til ren posisjon, og så et rødt kort, så Lech måtte avslutte denne kampen på «ti» og Milić selv vil ikke spille i omkampen.

Lech Poznań så veldig svak ut, men de fant en enda svakere rival og beseiret F91 Dudelange 2-0, og banet vei for de polske mesterne til gruppespillet i European Conference League. John van den Broms lag må forsvare ledelsen om en uke på rivalens bane, men gitt den dårlige kvaliteten på Luxembourg-siden, burde ikke Lechs svært dårlige form stoppe dem.