Home » Litauen søker sanksjoner med Russland og Hviterussland for ishockey med andre land

Litauen søker sanksjoner med Russland og Hviterussland for ishockey med andre land

by Erlend Loe

15 minutter I en rapport sendt ut i 2006 uttaler det litauiske ishockeyforbundet at det ber om suspensjon av medlemskapet til det russiske og hviterussiske forbundet i IIHF og eventuelle forbindelser med representantene for de angripende ishockeylandene.

Vi presenterer Hockey Litauen-rapporten.

«Den 24. februar ble verden sjokkert over de sjokkerende og forferdelige nyhetene: Den russiske føderasjonen startet med hjelp fra republikken Hviterussland en storstilt krig mot Ukrainas suverenitet. Disse tiltakene går helt klart utover det olympiske charteret og til og med de enkleste internasjonale regler.

I det siste har vi alle blitt sjokkert over de tragiske bildene og ofrene som genereres fra krigssonen blant både soldater og sivile, og denne humanitære katastrofen utspiller seg rett foran øynene våre.

I solidaritet med andre idrettsorganisasjoner, inkludert Den internasjonale olympiske komité, ber vi IIHF om å gi en uttalelse som bekrefter vår støtte til brødrene og søstrene i Ukraina og fordømmer på det sterkeste Russlands aggresjon mot Ukraina.

I lys av den nåværende situasjonen krever hockeymiljøet, som signerte en adresse i forkant av mandagens IIHF Councils spesialsesjon, at IIHF:

1. Medlemskap i IIHF til de russiske og hviterussiske ishockeyforbundene suspenderes med umiddelbar virkning;

2. å umiddelbart suspendere et medlem av IIHF-rådet fra Russland;

3. Umiddelbar suspensjon av alle medlemmer av de russiske og hviterussiske ishockeyforbundene som for tiden har verv i IIHF-komiteer og kommisjoner;

4. Umiddelbar suspensjon av alt IIHF-samarbeid med Continental Hockey League (KHL).

Foruten Hockey Lithuania Association, ble denne søknaden også signert av de estiske, latviske, polske, norske, britiske, sveitsiske og tyske ishockeyforbundene.

You may also like

Leave a Comment