Home » Litauiske dansere vant sølv ved verdensmesterskapet for ungdom

Litauiske dansere vant sølv ved verdensmesterskapet for ungdom

by Thure Lindhardt

To ganger i år ble fjerdeplassen vunnet ved verdensmesterskapet for unge (standard- og latinamerikanske danser) … De unge litauiske danserne Kipras Kūra og Elzė Gintvilė Valiūnaitė ga ikke opp og løy ikke for tredje gang og disiplinen av ti danser – utøverne klarte å smykke seg med medaljer. Lørdag kveld fikk de 2021. Sølv i verdensmesterskapet i 10. ungdomsdans.

«Vi er veldig glade og vi har ikke ord for å beskrive hvordan vi føler det nå …» var K.Kūra og EGValiūnaitė enige etter VM-finalen.

Dette verdensmesterskapet fant sted i Vilnius. «Det litauiske sportsdansforbundet har gjentatte ganger vist at det er en utmerket arrangør av sportsdanskonkurranser på høyeste nivå, så i år ble vi betrodd retten til å organisere mesterskapet for den andre aldersgruppen for ungdom,» sa Gintaras Skorupskas, President for LSŠF.

Unge idrettsutøvere fra 31 land kom til Vilnius – like mange par deltok i verdensmesterskapet, for i henhold til reglene for de ti dansedisiplinene på planeten eller Europa, i henhold til reglene til World Sport Dance Federation, var det bare ett par kan delegeres av staten. Vanligvis sender nasjonale foreninger sine nasjonale mestere for å representere landet.

De tre ganger litauiske mesterne K.Kūra og EGValiūnaitė (som representanter for Klaipėdas Žingsnis og Vilnius Ratuto) presterte bra i mesterskapet: de kom til finalen med det andre tallet, og i finalen konsoliderte de sin andre plassering – alle ti danseparene ble andre plass og i sluttresultatet poeng.

De russiske danserne Vladislav Sokolov og Olga Borzova ble verdensmestere i Vilnius, bronse gikk til latvierne Richard Krivins og Maria Golubeva. Finalene ble også danset av polske, italienske og israelske duoer.

Kommisjonen på 9 dommere inkluderte voldgiftsdommere fra Norge, Sverige, Italia, Hviterussland, Latvia, Østerrike, Tyskland og Russland. Den litauiske dommeren Dalia Vaikšnorienė vurderte også danserne på denne kommisjonen.

Mesterskapet i ti dansedisipliner fant også sted lørdag i Minsk, hovedstaden i Hviterussland. Bare dette mesterskapet var europeisk og stilte i et litt eldre ungdomspar.

Aurimas Meška og Ainė Rutkauskaitė (Kaunas Edita Daniūtė og Kaunas «Sūkurys» dansestudio) presterte bra på denne turneringen. I den endelige rangeringen endte de på 7. plass og var den første duoen som ikke nådde finalen. En av parets trenere, Sandra Kniazevičiūtė, sa at danserne hadde en reell sjanse til å komme inn i finalen da det var veldig lite mangel.

A.Meškai og A.Rutkauskaitė gjorde det veldig bra i Minsk i standarddanser, og karakterene til det latinamerikanske danseprogrammet var ikke så gode.

De russiske danserne Danila Boriskin og Polina Kulakova ble også europamestere i Minsk. Sølvet i mesterskapet gikk til duoen fra Spania – Mark Mateos og Stela Akopian, og bronse gikk til de hviterussiske utøverne Mikita Bujel og Maria Moiseyev. Par fra Latvia, Polen og Danmark danset også i finalen.

Verdensmesterskapet i sportsdans fant også sted i Pforzheim. Her kjempet voksne latinamerikanske dansere om tittelen best i verden. Matas Lukašovas og Rugilė Monginaitė (dansere fra Kaunas Santaka-klubben) viste de beste personlige resultatene i karrieren i konkurranser på dette nivået. De kom til kvartfinalen i verdenscuppen og tok 23. plass på den endelige rangeringen.

De latinamerikanske dansemesterne på den voksne planeten var Marius Balan og Kristina Mosenskaya fra Tyskland, på andreplass ble de russiske danserne Andrei Gusev og Vera Bondareva og bronse gikk til duoen fra Frankrike – Charles Guillomy Smith og Jelena Salikova.

Ytterligere to spennende konkurranser venter alle sportsdansfans på søndag. Spania er valgt for 2022. Verdensmesterskap der de to voksne verdensmesterne Evaldas Sodeika og Ieva Sodeikienė og medaljevinnerne i det litauiske mesterskapet Edgaras Baltaragis og Indrė Baltaragė konkurrerer. I Frankrike skal den unge breakdanseren Dominika Banevic (Bgirl Nicka) danse i nok en runde i verdenscupen.

You may also like

Leave a Comment