Home » Lithuanian Education Teacher Award – Boston School Head

Lithuanian Education Teacher Award – Boston School Head

by Thure Lindhardt

Årets Lithuanian Education Teacher Award gikk til Gailute Urbonaitė-Narkevičienė, direktør for Boston Lithuanian School, kunngjorde departementet for utdanning, vitenskap og sport fredag.

Etter deres mening er G. Urbonaitė-Narkevičienė et aktivt og velkjent medlem av det litauiske samfunnet, ikke bare i USA, men også over hele verden, som har fått omfattende erfaring med å undervise og popularisere det litauiske språket.

Vinneren av prisen for den nest eldste litauiske skolen i verden, grunnlagt i 1949, begynte på 2000-tallet.

Ifølge departementet er antallet elever doblet i løpet av denne tiden, Peppersirkelen for 18- til 36-åringer er stiftet og det er opprettet voksengrupper der mer enn 20 voksne for tiden lærer litauisk.

Skolen har blant annet en «Bokklubb», en «Morklubb» og en etnokulturell husflidklubb.

Mengden av den litauiske lærerprisen er 2 tusen. Euro. Prisbrevet vil bli overrakt vinneren ved prisutdelingen for Årets lærer i Litauen.

Fem nominasjoner fra Irland, Belgia, USA, Norge og Ukraina ble sendt inn til Lithuanian Teacher Award 2021.

Den litauiske utdanningslærerprisen ble lansert i 2016.

Prisen deles ut innenfor rammen av en konkurranse til personer som gjennomfører eller har gjennomført en litauisk utdanning i utlandet, for tjenester til den litauiske utdanningen og prestasjoner til elever og studenter.

Prisen går til Vidas Kavaliauskas, direktør for Centre for Lithuanian Language and Culture ved det tekniske universitetet i Sakartvel og Alvija Černiauskaitė, direktør for Obelėlė London Kindergarten, lærer ved Seinai Žiburis School, en av grunnleggerne av denne litauiske skolen, Irena Gasperaviė Litauisk språkutviklingsoffiser ved byrået, litauisk språklærer Jurgita Urbelienė.

You may also like

Leave a Comment