Home » Marek Papszun brøt ut etter kampen mellom Raków og Slavia. «Skandale»-fotball

Marek Papszun brøt ut etter kampen mellom Raków og Slavia. «Skandale»-fotball

Raków Czêstochowa har tatt det første skrittet mot opprykk til gruppespillet i League of European Conferences. I den fjerde kvalifiseringsrunden møtte den polske andreplassen en av sine teoretisk vanskeligste rivaler, Slavia Praga, som har langt mer erfaring i europacupen enn den polske klubben.

se videoen
«Marek Papszuns trenerkarriere er eksemplarisk. Det kan gå veldig langt.»

Spilleren fra Raków lyttet til paven. Imponerende press mot slutten av kampen

Rakow vant med Slavia

Mer erfaring i spillet på europeisk nivå har ikke blitt oversatt til feltbegivenheter. Statistisk sett var spillet jevnt, og hvis vertene bare viste bedre effektivitet kunne de få en mye større ledelse inn i den andre etappen.

Resultatet av kampen i det 29. minutt ble åpnet av pålitelige Ivi Lopez, som kom over trumf med et spektakulært skudd fra den lange stolpen. Femten minutter etter pause kom utligningen – da overrasket Tomas Holes Raków-keeper Kacper Trelowski med et «skudd på midten». Noen få dusin sekunder senere ble stillingen satt til 2-1 ved at Fran Tudor utnyttet blikket fra Slavias forsvarere.

Paven tordner etter dommerens arbeid: Du må være blind

Allerede før pause kunne vertene gjort 2-0 om dommeren hadde dømt en fortjent straffe. Etter innlegget til Ivi Lopez ga Slavia-forsvareren ballen inn i sitt eget straffefelt, men norske Rohit Saggi så ikke denne situasjonen og reagerte ikke på klager fra Rakóws spillere.

Marek Papszun tok blant annet opp dette temaet på pressekonferansen etter kampen. – Jeg kan bare være stolt av laget mitt på grunn av den skandaløse dømmingen. To straffer, to en-mot-en holdt tilbake… Du må være blind. En vanskelig kamp venter oss i Praha, jeg er mest redd for dommeren, ikke for motstanderen – innrømmet Raków-treneren åpent.

Papszyn snakket deretter hardt om mangelen på VAR i LKE-kvalifiseringen. – Delegaten har inntil siste minutt bekymringer om at det ikke er plass eller at inngangen er for liten med flere centimeter og det er ingen VAR i spill for disse pengene. Det er absurd. Ting går ikke bra. Vi klamrer oss til småting som ikke betyr noe, tordnet han.

Raków er glad for kampen mot Slavia. Raków er glad for kampen mot Slavia. «Dette er ikke en polsk klubb»

Det endte imidlertid ikke der. Paven svarte også skarpt på et av spørsmålene fra journalister som spurte om han ville ha et intervju med dommeren etter kampen. «Nei, etter kampen er det bedre at jeg ikke snakker med ham i det hele tatt,» kommenterte han.