Home » Martin Ljøstad fra Norge og Ewelina Bojdzińska er vinnerne av Małopolska Media World Cup 2023

Martin Ljøstad fra Norge og Ewelina Bojdzińska er vinnerne av Małopolska Media World Cup 2023

by Erlend Loe


WP SportoweFakty / partnermateriale

BORTE


Den norske journalisten Martin Ljøstad og den polske medierepresentanten Ewelina Bojdzińska vant MTB-løpene som ble arrangert som en del av Małopolska Media World Cup 2023 i Krynica Zdrój.

Medierepresentanter fra 11 land, inkludert Canada, USA, Norge, Italia og Spania, deltok i den femte utgaven av Media World Cup. Tittelpartner for arrangementet var Lesser Poland Voivodeship, vert for de tredje europeiske lekene, hovedpartneren var den polske turistorganisasjonen.

Konkurransen fant sted på en mer enn 5 km lang sløyfe rundt utsiktstårnet i Krynica Zdrój. Avhengig av kategori måtte deltakerne gjennomføre to eller tre runder. Nordmannen Martin Lojstad vant herrekonkurransen foran italieneren Leonardo Olmi og den polske representanten Maciej Balcer. Blant kvinnene var Ewelina Bojdzińska best, og krysset målstreken like foran Karolina Chwiej og Katya Gasenko.

I tillegg til trofeer og medaljer fikk kvinnene en spesialpris, et ukes opphold i Calabria, Italia. Prisen ble finansiert av Media World Cup Foundation, hovedarrangøren av konkurransen.

Konkurransen fant sted innenfor rammen av det internasjonale arrangementet Małopolska Media World Cup 2023, hvor deltakerne aktivt tilbrakte fem dager i Krynica Zdrój og Kraków. Under flere timers turer ble de kjent med sykkelruter i nærheten av Krynica Zdrój, Muszyna og Kraków, samt tradisjonelle retter tilberedt på restauranter og vertshus med regionalt kjøkken.

– Det er første gang jeg er i Polen og jeg er veldig positivt overrasket over det jeg opplevde her. Veldig profesjonell organisasjon, veldig godt tilrettelagte sykkelruter med vakker utsikt, hoteller på høyeste verdensnivå og flott vær – sa Vegard Knudsen fra Trondheim. – Jeg har allerede snakket med klubbkameratene mine og mest sannsynlig kommer en gruppe på 30+ personer på en ukes sykkelleir i august eller september. Krynica Zdrój og Kraków med spor i Las Wolski har et enormt potensial som Polen definitivt bør fremme – la en norsk journalist til.

Italieneren Leonardo Olmi, som deltok i medie-VM for andre gang, uttrykte en lignende tone. – Årets arrangement ble organisert på et enda høyere nivå enn de jeg deltok på i Lublin og Zamość. Arrangørene overrasket oss med god polsk mat og regionale delikatesser. «Vi italienere er spesielt følsomme når det kommer til mat, så jeg tror min mening er veldig viktig i denne saken,» sa Leonardo med et smil.

Irmina Somers fra Canada, som utarbeidet materiell fra oppholdet i Polen på vegne av TV-stasjoner i Canada og USA, snakket også positivt om arrangementet.

– Jeg må innrømme at det jeg så i Polen gjorde stort inntrykk på meg. Fantastisk atmosfære, mediefolk fra så mange land, veldig godt regionalt kjøkken og flotte ruter med vakker utsikt over de polske fjellene, alt dette bidro til et veldig positivt bilde av arrangementet – sa Irma.

Suksessen til Małopolska Media World Cup 2023 ble også bestemt av det solfylte været, som fulgte deltakerne på arrangementet fra den første til den siste dagen. Alle var enige om at hvis de får en invitasjon, vil de definitivt opptre i september under landeveisutgaven av 2023 World Media Championships i Zakopane og Kraków.

You may also like

Leave a Comment