Home » Michniewicz valgte. Slik skal den polske troppen til kampen mot Nederland se ut

Michniewicz valgte. Slik skal den polske troppen til kampen mot Nederland se ut

by Erlend Loe

– Vi spiller med et veldig godt lag. Noen som dukker opp på bakgrunn av Nederland vil også gi oss et signal om at de kan gå til VM ganske nøyaktig om to måneder – Czesław Michniewicz talte onsdag. Treneren for det polske landslaget ønsket ikke å snakke om navn på det tidspunktet. Han har ikke engang avslørt – noe han ikke har skjult før – hvem som skal spille i mål mot Nederland: om det kommer tilbake etter skade Wojciech Szczesnyeller Łukasz Skorupski, som spilte en veldig god kamp mot Nederland (2-2) i Rotterdam i juni og ga Michniewicz ingen grunn til ikke å tenke på en lagoppstilling i omkampen, altså på torsdag på PGE Narodowy i Warszawa.

se videoen
Flytter Lewandowski over det ukrainske armbåndet: Jeg har laget det selv, jeg limte det

Lewandowski la ikke skjul på følelsene sine. «Det var en merkelig og spesiell følelse»

Kanskje Michniewicz tenkte på det, men lagets målhierarki er tydelig. Szczęsny er først, etterfulgt av Skorupski og Bartłomiej Drągowski som kjemper om andreplassen. Det er også unge keepere – i denne gruppen er det Radosław Majecki, i de to foregående var det Kamil Grabara – som også har sjansen til å fly til VM.

Michniewicz mystisk som aldri før

I dag er Szczęsny, Juventus-målvakten som spilte sin siste kamp for tre uker siden med Spezia (2-0) da han pådro seg en farlig ankelskade, en klar sikkerhet. Ifølge vår informasjon vil Szczęsny imidlertid returnere til banen på torsdag og spille mot Nederland. Selv om Michniewicz dagen før kampen sa følgende om hvem han ville satse på i mål: – Målvakten skal spille i mål. Du vil finne ut navnet på spilledagen. Men det burde ikke komme som noen overraskelse.

På pressekonferansen onsdag nektet selektoren å si hvem han ville satse på i mål, og han ønsket heller ikke å avsløre navnene på to spillere som klaget over småskader. – Jeg kan bare si at en av dem var forberedt på førstelaget – innrømmet Michniewicz. Og selv om det ikke ble nevnt noe navn i forbindelse med de fraværende, er det kjent at det dreide seg om Arkadiusz Reca, som skulle spille venstre pendel. Og vil sannsynligvis ikke spille. Akkurat som Paweł Dawidowicz, som er den andre spilleren som klager på en skade som Michniewicz ikke nevnte.

Ikke alt går etter planen

Michniewicz har ikke holdt så mange hemmeligheter for journalister før nå. – Jeg sier ikke for mye fordi jeg ikke vil gjøre det lettere for konkurrentene mine – forklarte treneren, og lot journalister bare se én treningsøkt i sin helhet. Denne mandagen, som egentlig bare er en justering, ble det gjennomført et introduksjonskurs noen timer etter at spillerne sjekket inn på hotellet. Og ikke helt heller, for sju spillere var fraværende fra trening – m. Robert Lewandowski, Piotr Zieliński eller Mateusz Wieteska – som med godkjenning fra selektoren bodde på hotellet og trente i treningsstudioet.

Mandag hvilte de mest utnyttede spillerne og de som spilte kampene sine på søndag. Men nøkkeldagen for laget skulle være tirsdag. Michniewiczs lag bør da trene to ganger: om morgenen stadion Legia for å male taktikk fra forsvar til angrep, og på ettermiddagen på PGE Narodowy – omvendt, altså fra angrep til forsvar. Andreklassingene ble imidlertid avlyst fordi gressbanen på Nasjonalstadion, som kun er lagt ut for spill og deretter forsvinner fra anlegget, ennå ikke var klar for spillerne å gå på. Det var det samme på Łazienkowska stadion, hvor gressbanen ikke har vært i beste stand på lenge – noe Legia-treneren også stille beklager. Kosta Runjaiæ – å organisere to treningsøkter der på en regnværsdag.

Robert Lewandowski og Andriy ShevchenkoShevchenko begynte på polsk. Helt til den til slutt falt fra hverandre. «Jeg er far til fire barn»

Polen – Nederland. Er det problemer, blir det debuter?

Det var et problem, men det er andre – personlige. Michniewicz selv påpeker at i dag er størst på midtbanen. – Hvis vi ser på sammensetningen der vi spilte mot Sverige, kan du se at hele senteret er litt annerledes enn i marskampen. Vi har ikke Bielik, Góralski og Moder, så vi trenger tre nye spillere. Det er selvfølgelig Grzesiek Krychowiak, hvis situasjon er veldig annerledes i dag enn den var i mars da han ankom den russiske ligaen uten kamp. Da var det et problem med ham, nå spiller han ganske regelmessig og jeg tror bestemt at vi har en spiller i god form – innrømmet treneren.

Krychowiak er en sikkerhet for å gå til verdenscupen. Han skal også spille mot Nederland på torsdag, selv om det tirsdag så ut som han ville være ved siden av ham Jakub Piotrowski får sin debut på midtbanen. Michniewicz kjenner midtbanespilleren fra Ludogoret Razgrad fra ungdomslaget. Og Piotrowskis profil er definitivt mer lik profilen til Góralski, som er fraværende på laget. Det er mulig den debuterer på torsdag. Men heller fra benken, for fra første minutt ved siden av Krychowiak burde Karol definitivt spille mer rutinert i laget Linettas.

Piotrowskis prestasjon trenger ikke å være den eneste debuten, for lagets stab er glad for treningsrekorden til Lechs midtbanespiller Michał Skóraś. – Det ser flott ut. Han konkurrerer absolutt med Kamil Grosicki eller Jakub Kamiński om en tur til verdensmesterskapet. Han kan spille som kantspiller, men også som en pendel med forskjellige lagholdninger, for det var slik han spilte for Marek Papszun tidligere, og vi prøver ham også der – sa Michniewicz om Skóraś, hvis navn ble ropt opp onsdag. og ble rost av velgeren.

Michniewicz har nominert 30 spillere til treningsleiren i september, ni færre enn til forrige treningsleir i juni. Men så spilte laget tre kamper i League of Nations og tilbrakte nesten to uker sammen. Nå er grupperingen kort og intens. Og viktig samtidig, for det skal avgjøres hvem som flyr til mesterskapet i Qatar. Michniewicz legger ikke skjul på at de fleste plassene – selv 18 av 26 – allerede er tatt, men her nevner han kun åpenbare fotballspillere – m.in. Szczęsny, Glik, Bednarek, Krychowiak, Zielinski, Milik og Lewandowski. – Alle som følger våre handlinger og ser på spillene vil kalle de andre navnene – velgeren blunker.

Han legger umiddelbart til at kampen om verdenscupen fortsetter og de neste ukene blir avgjørende. Det viktigste vil være den nåværende formen, hva spillerne hans vil vise på banen. Ikke bare i klubbene deres, men også i landslagsspill. Det er imidlertid ikke for mange, med bare to kamper igjen: torsdag mot Nederland og søndag mot Wales, fordi novembersparringen – rett før avreise til Qatar, mest sannsynlig fra Chile – bare spilles farvel til laget med fansen på nasjonalstadion i Warszawa.

Polen – Nederland. Følgende lagoppstilling vil bli spilt av det polske landslaget:

  • Szczesny – Bednarek, Glik, Kiwior – Frankowski, Linetty, Krychowiak, Zalewski – Szymanski, Zieliński – Lewandowski

You may also like

Leave a Comment