Home » MKS FunFloor venter på en rival i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League. Dagens trekning

MKS FunFloor venter på en rival i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League. Dagens trekning

by Erlend Loe

Det er gode nyheter, for for et år siden startet den polske andreplassen i andre kvalifiseringsrunde. Faktisk traff de så ille de kunne fordi ungarske Siofok KC.

Eventyret med Europa var veldig kort, og varte bare 120 minutter. Faktisk var det enda kortere, fordi det første spillet allerede frarøvet Lublin-spillerne sjansen til å gå videre til neste kvalifiseringsnivå. MKS FunFloor tapte deretter 18:27 for ungarerne i Globushallen. Den påfølgende 32-31-seieren ga i beste fall det polske laget glamour, men det var Siofok som fortsatte å spille.

Selv om dette spillet fant sted i oktober i fjor, ser det ut til at MKS og det nåværende spillet deler to verdener. Sammenlignet med den gang er det en annen trener på benken – da var det Monika Marzec og nå er det Edyta Majdzińska. Det skal ikke glemmes at laget fortsatt ble administrert av Piotr Dropek den gang. Sammensetningen er også veldig annerledes, fordi den nye Guardian fra MKS FunFloor tok med seg syv nye spillere.

Vanlige opptredener i europacuper tillot imidlertid MKS FunFloor å konkurrere om European League-kampen fra den tredje kvalifiseringsrunden. I tillegg vil Lublin-laget være med. Så, i det minste i teorien, treffer hun en motstander som er rangert lavere enn henne.

Det avslutter de gode nyhetene. Andelen useedede lag er svært ujevn. Svakere motstandere ser ut til å være lag som i likhet med MKS FunFloor starter sitt Europa League-eventyr fra tredje kvalifiseringsrunde. Denne gruppen inkluderer: Spanske Super Amara Bera Bera, Swedish Hoors HK H65, tyrkiske Kastamonu BLD SK, tsjekkiske DHK Banik Most, sveitsiske LC Bruhl Handball og serbiske ZORK Jagodina.

MKS FunFloor kan imidlertid også treffe et lag som sliter i den andre kvalifiseringsrunden. Med dem er Hypo NO (Østerrike), AC PAOK (Hellas), Valur (Island), Molde HK Elite (Norge), Costa del sol Malaga (Spania), ZRK Zeleznicar (Serbia), VfL Oldenburg (Tyskland) og JDA Bourgogne Dijon HB (Franca), HC Dunarea Barila (Romania), Larvik (HK (Norge), Onnereds HK (Sverige) og Spono Eagles (Sveits) Behovet for å konkurrere med lag fra Norge, Frankrike, Tyskland eller Romania trenger ikke å ende positivt for Lublin-lagene.

Trekningen av andre og tredje kvalifiseringsrunde finner sted på tirsdag kl. 10:00 CET. 11. Direkteoverføringen foregår på YouTube. Kampene i den tredje kvalifiseringsrunden finner sted i november. Gruppespillet starter i januar neste år. Direkte kvalifisert til denne fasen av konkurransen er: danske Nykobing Handbold, tyske Thüringer HC, rumenske CS Gloria 2018 BN og ungarske Motherson Mosonmagyarovari KC.

You may also like

Leave a Comment