Home » Nederlandske frakteskip som driver ubemannet og ubemannet i Norskehavet (video)

Nederlandske frakteskip som driver ubemannet og ubemannet i Norskehavet (video)

by Thure Lindhardt

De 12 besetningsmedlemmene ble evakuert av norske redningstjenester: de første åtte ble heist fra dekket på fraktebåten, de fire siste måtte hoppe i vannet.


Lesetid: 2 min

P.Lenket av motoriseringen og evakuert av mannskapet under dramatiske omstendigheter, drev et nederlandsk frakteskip i Norskehavet tirsdag, sa norske sjøfartsmyndigheter, bekymret for at det kan kantre.

«Eemslift Hendrika», som spesielt fraktet flere mindre båter mellom Bremerhaven (Nederland) og Kolvereid (Norge), startet et nødanrop sent mandag morgen og anklaget en betydelig liste etter at en storm hadde flyttet deler av lasten.

De 12 besetningsmedlemmene ble samme dag evakuert av de norske redningsarbeiderne i to etapper: de åtte første ble heist fra dekket på fraktebåten, de fire siste måtte hoppe i vannet. En av dem ble skadet.

Dramatiske opptak fra norske myndigheter viser en person i oransje redningsdrakt som stuper ned i tung sjø fra akterskipet.

«Eemslift Hendrika», som ble offer for en motorhavari, begynte deretter å drive mot norskekysten. Tirsdag morgen var han rundt 130 kilometer nordvest for havnebyen Ålesund.

– Skipet driver med en betydelig slagside (mellom 40 og 50 grader, red.anm.), slik at det er fare for kantring, sier Hans-Petter Mortensholm til AFP. «Vår hovedprioritet er å prøve å stabilisere den slik at den ikke synker for å unngå oljesøl på havet,» la han til.

Frakteskipet inneholder 350 m3 tungolje, 75 m3 diesel og 10 m3 smøreolje.

Et norsk kystvaktskip er for tiden på vei til skipet. Operatøren ringte også det nederlandske redningsselskapet Smit Salvage, som allerede hadde oppfordret til å redde Ever Given i Suez-kanalen forrige uke.

«Ekstremt dårlig» med 10 til 15 meters fall gjør værforholdene situasjonen vanskelig, men ifølge Kustverket er det å regne med slakk utover ettermiddagen.


You may also like

Leave a Comment