Home » Netflix prøver eventyret med videospill uten noen garanti for å forføre spillere

Netflix prøver eventyret med videospill uten noen garanti for å forføre spillere

by Thure Lindhardt

(AFP) – Netflix prøver å prøve lykken med videospill for å beholde abonnentenes oppmerksomhet uten å garantere at forførelsesstrategien, som vil inkludere variasjonen i virtuelle spill til spesielt populære filmer eller serier, vil tiltrekke seg nye troende i hopetall.

Plattformen, som baserer sin suksess på on-demand-distribusjon av filmer, serier, dokumentarer og nylig reality-TV-programmer, presenterte tirsdag kveld sine ambisjoner og sa at den ønsket å tilby en ny kategori innhold.

Ifølge flere analytikere er det først og fremst opp til Netflix å beholde sine abonnenter i en tid da konkurransen om kjernevirksomheten blir stadig mer presserende.

For underholdnings- og teknologiselskaper som allerede har videoer, virker å legge til spill «som en naturlig forlengelse av det de allerede gjør,» bemerker Ross Benes, analytiker ved eMarketer.

«Ved å legge til spill kan de ta enda mer av brukernes tid og gjøre den aktiviteten mer forankret i kundenes daglige liv,» sa han.

Dette nye tilbudet kan oppmuntre noen av dem til å bli abonnenter, men etter hans mening er det lite sannsynlig at det vil øke antallet nye kunder.

Techinvestor Gene Munster ønsker å oppmuntre til litt mot.

«Å beholde og til og med tiltrekke betalende abonnenter er en god taktikk,» skrev han på Twitter, og minnet om at rundt 2 milliarder mennesker spiller videospill hver måned.

– mislykkede forsøk –

Netflix har allerede eksperimentert med virtuelle spill ved å kringkaste en fullt interaktiv episode av forventningsserien «Black Mirror» i 2018 og lansere et gratis mobilspill basert på den populære serien «Stranger Things».

Plattformen ønsker nå å gå videre gradvis, og starter med spill for smarttelefoner og nettbrett uten ekstra kostnad for eksisterende kunder.

«Vi kommer til å prøve en rekke forskjellige spill med en rekke forskjellige mekanismer for å se hva som virkelig fungerer for våre medlemmer,» sa COO Greg Peters på en telefonkonferanse tirsdag.

Gruppen ønsker å bygge videre på suksessen til visse show for å tilby fansen nye interaktive verdener og forhandler også med videospillutgivere for å muligens skaffe lisenser.

Netflix sine ambisjoner bør imidlertid «ikke ha noen» innvirkning på videospillverdenen, sier Michael Pachter, analytiker hos Wedbush Securities.

«Ledelsen erkjenner at flyten av ny video (på plattformen) er tregere, selv om kostnadene fortsetter å stige,» bemerker han i et notat.

Innvandringen til videospill «er en «hot new thing» for å distrahere investorer» ettersom Netflixs vekst begynner å avta, sier Pachter.

«De kommer til å tiltrekke seg få, om noen, ekte spillere og har egentlig ikke immaterielle rettigheter til innholdet som lar dem lage veldig gode spill,» sa analytikeren.

Mens andre underholdningsgiganter har prøvd lykken, er det få spill basert på filmer eller serier som har hatt noen reell suksess.

«Kombinasjonen av Hollywood-produksjoner og spill basert på dette innholdet har hatt en begivenhetsrik historie,» sa Joe McCormack, Third Bridge-analytiker. Både Disney og NBCUniversal har stengt videospillavdelingene sine.

«For å være en game changer, må Netflix overvinne de kulturelle forskjellene mellom Hollywood-studioer og videospillstudioer,» sa McCormack.

En annen utfordring er den spesielt harde konkurransen innen videospill, da Netflix ikke nødvendigvis har den tekniske kapasiteten til å kringkaste krevende spill.

For å få samme kvalitet på streaming av spill som på en konsoll trenger du bredbåndstilkobling i tillegg til kontrollere.

Netflix møter mye mer erfarne spillere i denne nisjen, som Amazon, Google, Microsoft og Sony, som alle tilbyr sine egne strømmespilltjenester.

Netflix-ledere ønsker å stole på selskapets evne til å fortelle historier og produsere nytt innhold.

«Vår jobb er å skape utrolige universer og karakterer, og vi vet at seerne ønsker å gå lenger,» sa Greg Peters.

You may also like

Leave a Comment