Home » Norge: 28 år gammel fotballspiller får hjerteinfarkt midt i en kamp

Norge: 28 år gammel fotballspiller får hjerteinfarkt midt i en kamp

by Thure Lindhardt

Emil Palsson, den 28 år gamle Sogndal-midtbanespilleren, ble mandag skadet etter å ha fått hjertestans i det 12. minutt av kampen mellom klubben hans og Stjordals på vegne av 27.

Redningsarbeiderne utførte hjertemassasje direkte på plenen, slik tilfellet var med danske Christian Eriksen under EM i 2021.

«Palsson ble vellykket gjenopplivet og deretter fraktet med helikopter til Haukeland sykehus for videre undersøkelse,» forsikret klubben hans i en uttalelse utgitt samme kveld.

Ifølge en kampleder var spilleren ved bevissthet mens han ble fraktet med helikopter. Møtet ble til slutt avlyst etter denne hendelsen. Spillere fra begge lag ble bedt om å gå inn i garderobene mens tilskuere måtte forlate stadion.

En presedens i 2011

Denne triste episoden er ikke den første for den norske klubben da en annen spiller i formasjonen, Carl-Erik Torp, også fikk hjertestans i 2011 før han ble gjenopplivet. Selv reagerte han på denne forferdelige hendelsen mandag med en støttemelding på Twitter.

En av klubbens funksjonærer, Geir Inge Heggestad, sa at den første ulykken i sitt slag for ti år siden gjorde det mulig for teamet å utvikle en prosedyre for å håndtere nødssituasjonen.

En implementering som absolutt reddet livet til den 28 år gamle midtbanespilleren mandag gitt hastigheten på nødtiltakene.

You may also like

Leave a Comment