Home » Norge: Politi angrep med kniver

Norge: Politi angrep med kniver

by Thure Lindhardt

Tirsdag 9. november ble politifolk angrepet med kniver i en gate i hovedstaden Oslo. Angriperen ble skutt og drept av politiet.

Videoer delt på sosiale nettverk (Advarsel, voldelig bilde, red.anm.), vi ser en mann uten overkropp, bevæpnet med en stor kniv.

Han skal ha forsøkt å stikke flere personer før han angrep politibetjentene som prøvde å arrestere ham.

— Politiet ønsket å kjøre ham over i bilen mens han forsøkte å knivstikke noen, sier operasjonsleder Tore Solberg. «Han angrep deretter politiet aktivt med en kniv.»

På andre bilder ser vi mannen reise seg etter sammenstøtet og åpne døren til politibilen. Han rykket inn for å slå politiet.

En skadet politimann

Personen skadet en betjent før han ble skutt av politiet. Han ble kjørt til sykehuset, men sykepleierne klarte ikke å redde ham. Den skadde politimannen er utenfor livsfare.

Dersom motivet for angrepet ikke er klart innen kl. 12.00, tror ikke politiet det er snakk om et angrep. – Vi utelukker ingen motivasjon, men det er foreløpig ingen bevis for terrorangrep, sier kommissær Egil Jørgen Brekke.

Identiteten til angriperen ble ikke opplyst til politiet. I følge den norske avisen Verdens bånd, det skal være en russer i trettiårene som allerede var dømt til psykiatrisk behandling for et tidligere knivangrep.

You may also like

Leave a Comment