Home » Norge stenger: Nesten ingen utlendinger tas imot

Norge stenger: Nesten ingen utlendinger tas imot

by Thure Lindhardt

«Fra og med midnatt torsdag kveld vil Norge innføre de strengeste reglene i regionen [2020-ųjų] Det sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse.

– I praksis vil grensene være stengt for alle som ikke bor i Norge, la hun til.

Statsministeren sa at det ville være flere unntak, som for helsearbeidere fra Sverige og Finland og for personer som transporterer varer.

Unntak gjelder både energi- og forsvarsstyrker og utenlandske journalister.

Begrensningen gjelder imidlertid for utenlandske utøvere, selv om Norge forbereder seg på å arrangere et internasjonalt skistevne de neste ukene.

Det skandinaviske landet, som ikke er medlem av EU, men som er en del av Schengen-området, ønsker å vurdere dette tiltaket om to uker.

Stadig flere europeiske land varsler strengere reiserestriksjoner. Storbritannia har for eksempel annonsert enda strengere tiltak for å bekjempe koronaviruset. De som reiser fra landene med høyest risiko, må isolere seg på utpekte hoteller. For et 10-dagers liv i dem, må reisende betale for seg selv. Britiske medier kunngjør at en person kan gjøre det Koster omtrent ett og et halvt tusen pund (1,7 tusen euro).

Litauen har også økt sine sjekker ved ankomst. Listen over berørte land inkluderer dermed ikke bare Storbritannia og Nord-Irland og Republikken Sør-Afrika, men også andre land hvor det er påvist mutasjoner. Listen over berørte land er også utvidet til å omfatte EU-landene merket med rødt på kartene til European Centre for Disease Prevention and Control.

Alle reisende må skjermes og isoleres.

Den fullstendige listen over berørte land og de obligatoriske reglene publisert av Litauen du finner den her.

You may also like

Leave a Comment