Home » Norges dominans i Gaellivare – Polsat Sport

Norges dominans i Gaellivare – Polsat Sport

by Erlend Loe

Nordmennene dominerte 10 km friteknikk-rennet i Nordic Ski World Cup i Gaellivare, Sverige. Paal Golberg vant, fulgt av Harald Oestberg Amundsen og Iver Tildheim Andersen. Polakkene tok fjerne steder.

Kampen om pallen var knallhard, med Amundsen kun 4,2 sekunder bak vinneren og Andersen 5,1 sekunder. Golberg fullførte løpet med tiden 21:56,7. Hennes landsmann Simen Hegstad Krueger ble nummer fire, og bommet på pallen med 0,8 sekunder.

SE OGSÅ: Itos seier på Lillehammer!

Totalt sju nordmenn var på topp 10.

Den beste polakken, Dominik Bury, tok 61. plass, broren Kamil ble nummer 62. Begge var over to minutter bak Golberg. Maciej Staręga tok 70. plass, Sebastian Bryja 71. og Robert Bugara 72.

Amundsen er fortsatt lederen i den samlede verdenscupstillingen med 324 poeng. Golberg er nummer to – 315 poeng, og tsjekkiske Michal Novak er tredje – 275 poeng.

Kamil Bury er den eneste polakken i den samlede verdenscupstillingen – han har 15 poeng. og ligger på 82. plass.

Søndag skal løperne konkurrere på 4×7,5 km stafett.