Home » Norsk seier i Chorzów. Dette er friidrettens nye stjerne

Norsk seier i Chorzów. Dette er friidrettens nye stjerne

by Erlend Loe

Havard Bentdal Ingvaldsens seier i Chorzów 400m hekk betyr at Norge kan stille med stafett over den distansen for første gang i EM i Roma – foreslått av verdensrekordholderen 400m hekk Karsten Warholm.

I fredagens European Games og European Athletics Team Championships på Schlesisches Stadion, klokket Ingvaldsen 44,88 sekunder, bare to hundredeler unna sin egen nasjonale rekord satt 15. juni på Diamond League-stevnet i Oslo.

SE OGSÅ: Polske idrettsutøvere på tredjeplass etter første dag med DME

Den forrige tilhørte olympisk mester og verdensrekordholder i 400m hekk Warholm, som også konkurrerer av og til i 400m flatt løp og vant gullmedaljer ved EM 2019 innendørs i Glasgow og i år i Istanbul.

Etter Ingvaldsens siste løp sa hekkeløperen at han var klar til å løpe i siste etappe på 4x400m stafett ved neste års EM i Roma.

– Ingvaldsen tok rekorden fra meg, men det gjør meg bare glad fordi det uventet viste seg at vi kan sette opp en stafett som til og med har sjanse til medalje, sa Warholm.

Ingvaldsens løp i Chorzów ble kommentert på norsk TV av Vebjoern Rodal, den olympiske 800m-mesteren fra Atlanta i 1986.

«Jeg har ikke ord for å vurdere dette løpet, men å se Havard nedover strekningen ga meg gåsehud. Han er den nye stjernen i friidretten vår, sa han.