Home » Norsk selskap utvider anlegg i FEZ Panevėžys – sekunde.lt

Norsk selskap utvider anlegg i FEZ Panevėžys – sekunde.lt

by Thure Lindhardt


Den norske møbelprodusenten Ekornes Group har annonsert at de vil utvide fabrikken i Litauen. Selskapets produksjons- og logistikksenter, som ligger i Panevėžys Free Economic Zone, skal utvides til 25.000. kvadratmeter, og mer enn 100 flere fagfolk vil slutte seg til de 200 eksisterende fabrikkarbeiderne.

1934 Ekornes, basert i Norge, har vokst fra en lokal madrassprodusent til et globalt anerkjent merke. Selskapet produserer produkter med eksepsjonell komfort og funksjonalitet – stoler, sofaer, senger osv. I dag er Ekornes aktiv i 48 land, har 19 salgssteder over hele verden og betjener mer enn 4000 kunder. Stikkontakter.

For å styrke sitt tjenestetilbud i Europa, har Ekornes åpnet en fabrikk i Panevėžys. Litauen var godt egnet til å etablere selskapets første produksjons- og distribusjonssenter på grunn av den dyktige arbeidsstyrken og landets strategiske beliggenhet, som muliggjør kortere produktleveringstider.

«Panevėžys har en pålitelig forsyningskjede for møbelproduksjon og en utmerket forretningsinfrastruktur som gjør oss i stand til å finne nye salgskanaler over hele Europa,» sa Trond V. Veibust, Senior Vice President, IT og Strategic Projects, Ekornes Group. «Det er grunnen til at vi bestemte oss for å utvide anlegget vårt i Panevėžys frie økonomiske sone, for å legge til nye ansatte til teamet vårt og utvide produksjons- og lagringskapasiteten.»

Ekornes sysselsetter rundt 3100 personer over hele verden. Selskapets Panevėžys-anlegg sysselsetter i dag mer enn 200 personer. Det forventes mer enn 350 ansatte de neste årene.

I følge Vidas Staskonienė, direktør for investeringsutviklingsavdelingen for Invest in Litauen, bekrefter Ekornes sin beslutning om å fortsette å investere i Panevėžys regionens status som et moderne produksjonssenter: «Panevėžys blir stadig valgt ut av industribedrifter i verdensklasse som produserer høykvalitetsprodukter. Regionens forretningsmiljø og ekspertise innen en lang rekke bransjer gjør det mulig for utenlandske investorer å bedre betjene eksisterende kunder og ekspandere inn i nye, uutnyttede markeder.

Distribusjon, publisering, kopiering av Elta-informasjon og bildeinformasjon uten skriftlig samtykke fra Elta er forbudt.

You may also like

Leave a Comment