Home » Norske medier om en idrettsutøvers død i Wroclaw. Det er kjent hvem som varslet familien

Norske medier om en idrettsutøvers død i Wroclaw. Det er kjent hvem som varslet familien

by Erlend Loe

Malgorzata Boluk


Fredag ​​kveld ble landet vårt informert om at den 28 år gamle Panthers Wrocław-spilleren Leo Krafft døde etter en politiaksjon. Også norske medier reagerte på de tragiske hendelsene. Det lokale politiet og UD kjenner allerede til saken.

Som vi tidligere rapporterte, mottok Wroclaw-politiet en melding fredag ​​om en mann som forstyrret orden og dro til eiendommen der 28-åringen oppholdt seg. I følge lokale tjenester drakk Leo Krafft og var påvirket av narkotika den tragiske kvelden.

Nordmannen var i utgangspunktet rolig og samarbeidet med det lokale politiet, men da de senere begynte å forklare ham at besittelse av narkotika er ulovlig i Polen, begynte han å gjøre motstand. Intervensjonsteamet brukte direkte tvang, overmannet ham og deretter satt håndjern på ham.

På grunn av hans psykofysiske tilstand og pustevansker ble ambulansepersonell tilkalt til ulykkesstedet. En spiller fra det amerikanske fotballaget Panthers Wrocław ble deretter gitt beroligende midler, hvoretter han besvimte og mistet bevisstheten.

Hjerte- og lungeredning ble satt i gang umiddelbart og nordmannens vitale funksjoner ble gjenopprettet. Leo Krafft ble brakt til sykehuset hvor han dessverre døde en time senere.

Saken etterforskes av påtalemyndigheten, som har besluttet å foreta en obduksjon av mannens kropp. Norske medier skriver også om saken. Lørdag kveld bekreftet det lokale utenriksdepartementet at det var kjent med atletens død.

– Utenriksdepartementet er kjent med at en nordmann er død i Polen, og de pårørende er informert – sier Henrik Hoel, talsmann for Utenriksdepartementet, sitert av Dagbladet.

Spilleren var fra Hamar, så Hamar Arbeiderblad melder om saken oftest.

«I Hamar har familien allerede fått denne triste nyheten. Informasjonen nådde også en tidligere ansatt i Leo Krafft», opplyste journalisten i lokalavisen, som senere oppklarte at familien fikk vite om sønnens død gjennom en prest.

– Leo jobbet for meg. Han var en hyggelig gutt som brukte styrkene sine fra lagidretten til å være selger. Han var veldig populær blant kollegene. Det er utrolig trist. Nå er tankene hos familien min, sa norgesvennen Hakon Taskerud.

Hamar Arbeiderblad meldte også at norsk politi visste lite om Leo Kraffts død. – Vi har ingen andre nyheter enn at han ble erklært død på et sykehus i Polen. Vi kommer nok ikke lenger til å være involvert i denne saken», kommenterte Oskar Juliussen Harviken, lokal serviceoffiser, for «HA» Juul.


Artikkel på Dagbladets nettsider

You may also like

Leave a Comment