Home » Novak Djokovic har ankommet Australia for første gang siden utvisningen

Novak Djokovic har ankommet Australia for første gang siden utvisningen

by Erlend Loe

Serberen kjemper om sin tiende Grand Slam-tittel i Melbourne. Han hadde tidligere vunnet Australian Open ni ganger (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021). I fjor ble han utestengt fra å konkurrere på Melbourne Park. Han gikk også glipp av US Open i år av samme grunn.

I november bestemte den australske regjeringen «etter å ha vurdert alle relevante faktorer» å omgjøre beslutningen om å annullere Djokovics visum og la tennisspilleren spille i en Grand Slam-turnering.

SE OGSÅ: Den polske tennisspilleren trakk seg fra å delta i Australian Open

Siden Djokovics visum ble kansellert i januar 2022, har alle grensebegrensninger knyttet til koronaviruspandemien i Australia blitt opphevet, inkludert kravet om å fremvise bevis på vaksinasjon ved innreise i landet.

Djokovic har landet i Adelaide hvor han skal konkurrere i Adelaide International-turneringen som starter søndag.

Australian Open-direktør Craig Tiley håpet Djokovic ville bli ønsket velkommen tilbake til Australia.

– Vi er et veldig godt utdannet idrettspublikum. Spesielt fansen som kommer til tennis, elsker sporten og elsker å se flott friidrett og flotte kamper. Jeg er sikker på at fansen vil reagere godt og respektere det, sa Tiley.

Djokovic vant ATP-finalen i november, og slo Norges Casper Ruud 7-5, 6-3 i finalen. 35-åringen, femte på ATP-rankingen, er en av de største utfordrerne til å vinne Australian Open. Lykkes han, vil han ta igjen spanjolen Rafael Nadal, som har vunnet 22 Grand Slam-turneringer.

Australian Open arrangeres på Melbourne Park fra 16. til 29. januar 2023.

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment