Home » Nyheter – Jagiellonian University

Nyheter – Jagiellonian University

by Erlend Loe

Akademiker-EM ble arrangert fra 3. til 10. juli i Granada, Spania. På herreturneringen var Polen representert av Jagiellonian University. Etter en vellykket prestasjon tok deltakerne 8. plass i den endelige klassifiseringen. Plassene okkupert av de polske lagene lover godt for fremtiden, og du kan se fremgangen til de hvite og røde spillerne.

I gruppespillet gikk alt bra for de hvit-røde, som vant 3-0 med University of Cyprus og beseiret University of Girona 2-1. I den tredje kampen beseiret de Norges Handelshøyskole 2-0 og gikk trygt videre fra førsteplass til kvartfinale.

I kvartfinalen møtte de imidlertid et stort hinder: tennisspillerne fra det tyske idrettsuniversitetet i Köln. Både Paweł Godek og Wojciech Kasperski tapte kampene sine og lot polakkene kjempe om 5. plass. I det første møtet møtte spillerne fra Jagiellonian University vertene, altså representanter fra Universitetet i Granada. Dessverre ble tre kamper ofre for spanjolene. Dette ga muligheten til å kjempe om sjuendeplassen på det meste.

På dette tidspunktet gikk den hvit-røde til det tyske universitetet i Regensburg. I denne kampen viste rivalene til Polen seg bedre og vant komfortabelt 2-0, takket være at laget fra Jagiellonian University tok åttendeplassen i konkurransen.

Sammensetningen av AZS UJ: Wojciech Kasperski, Jakub Mazurek, Paweł Godek, Jan Chrapisiński. Trener: Marcin Wrobel.

Fullstendige resultater på siden: results.eusa.eu.

Vi spurte medlemmer av teamet vårt om deres inntrykk av AME:

Wojtek Kasperski:

– Jeg vil vurdere sluttresultatet av hele turneringen som et pluss. I åpningsgruppen var den første kampen mot Kypros en god start på turneringen. Vi vant 3-0, vi spilte to singler og en double med Paweł. Dagen etter var det kamp mot Girona, hvor spanjolene presenterte seg som et meget godt lag. Det var en tøff kamp. Jeg spilte min første singelkamp og fikk dessverre en mindre skade. Etter det spilte hver av gutta en kamp og det gikk veldig bra. Alle spilte sin rolle og bidro til seieren, noe som var veldig viktig. Dagen etter spilte vi mot Norge. Jeg deltok ikke i duellene på grunn av skaden, men guttene gjorde sitt beste – vi vant 3-0. Denne seieren ga oss førsteplassen i gruppen. I kvartfinalen møtte vi et meget sterkt lag fra Tyskland, som til slutt tok 3. plass i dette mesterskapet. Dessverre ble singlespillet mitt ødelagt av min forrige skade. Vi klarer ikke denne oppgaven. Den mest dramatiske kampen kom mot vertene, Universitetet i Granada. Etter Cubas singelseier og mitt tap, viste dobler med Paweł seg avgjørende. Vi spilte veldig sent, og det var mye kontrovers om hvordan den kampen ble administrert. Vi var misfornøyde fordi vi feilaktig ble nektet flere matchpoeng. Til slutt kan vi si at det var en god kamp fra vår side.

Til slutt ble det kamp mot Tyskland, som vi dessverre også tapte. I den første kampen spilte Janek sin første singel i turneringen.

Når det gjelder det endelige resultatet av turneringen, ville vi bli 8. blindt!

Pavel Godek:

– Jeg regner hele turneringen som et pluss. Det var en fantastisk sportsopplevelse. Hele laget vårt ble mentalt sterkere og vi kunne få mer selvtillit. Jeg er overbevist om at denne opplevelsen vil lønne seg i våre fremtidige spill og føre til ytterligere suksesser.

I tennis har vi kanskje savnet kampen litt. Vi lærer alle og har ikke hatt nok tid til å leke, læring er en prioritet. Men alle gjorde sitt beste, alle gjorde sitt beste, alle kjempet på full styrke. Temperaturene i Spania var absolutt svært krevende for oss. Det var vanskelig å spille hver kamp med 100 % av potensialet ditt. Fra mitt ståsted nektet disse musklene allerede å adlyde i kampen mot Tyskland, det følte guttene på samme måte. Generelt sporty – flott resultat, flott tur. kan vi ha flere Den 6. plassen ville sikkert være innen rekkevidde, vi kunne ha slått vertene og jeg følte at vi var bedre enn dem. Jeg vil imidlertid også ta dette resultatet i mørket. Ingenting annet enn å være glad og stolt over at vi representerte universitetet vårt med verdighet.

Cuba Mazurek:

– Når det gjelder akademisk EM er vi veldig takknemlige for at vi kunne være her. Vi kom hit fordi vi i fjor vant visemesterskapet i det polske akademiske mesterskapet. Vi kunne stole på tilliten og støtten fra universitetet og AZS UJ, som vi takker deg for. Ser vi på hele konkurransen er vi veldig fornøyde med resultatet. Åttendeplass av 16 lag hvor nivået var meget høyt og hvorfra det kan sies at mange lag representerer verdensnivået. Så sluttresultatet er etter vår mening et veldig bra resultat. Ved organisering av hele turneringen var alt forberedt på høyeste nivå. Vi fikk mat, hotell, transport, treningsbaner, hydrering, snacks under kamper – alt du kan ønske deg. På dette tidspunktet vil jeg takke treneren vår, som organiserte alt og sørget for at vi kunne komme hit. Treneren hjalp oss, støttet oss, motiverte oss på stedet og støttet oss også i planleggingen av treningsøkter og å bestemme spillets taktikk. Han spilte en stor rolle i turneringen, og jeg er veldig takknemlig for at han ledet dette prosjektet fra start til slutt. Vi håper at vi får mange flere muligheter til å konkurrere på europeisk nivå. Derfor ønsker vi å oppnå høye rangeringer i konkurranser i Polen. Med denne turneringen har vi vist at vi er investerbare og i stand til å konkurrere med topplagene i Europa. Vi håper det kommer flere slike eventyr.

You may also like

Leave a Comment