Home » Oversikt over idrettsarrangementer, torsdag 5. januar kl. 22.00

Oversikt over idrettsarrangementer, torsdag 5. januar kl. 22.00

by Erlend Loe

Her er en oppsummering av sportsnyhetene:

Lederen for den 71. Four Hills-turneringen, nordmannen Halvor Egner Granerud, vant kvalifiseringen til den fjerde og siste konkurransen i Bischofshofen. Rett bak ham var Dawid Kubacki. Slovenias Anze Lanisek ble tredje og Kamil Stoch fjerde. Seks polakker kvalifiserte seg til fredagens konkurranse.

xxx

«Jeg tror at alt kan skje her frem til siste hopp» – tror Dawid Kubacki, som tok andreplassen i kvalifiseringen til den siste konkurransen i Four Hills-turneringen i Bischofshofen. Etter tre konkurranser ligger polakken på andreplass bak nordmannen Halvor Egner Granerud.

xxx

Torsdag var polakkene i ledelsen i Dakar-rallyet. Det tredje trinnet på pallen på etappe fem, som startet og avsluttet i hagl, var Dariusz Rodewald, mekaniker på en nederlandsk lastebil kjørt av Janus von Kasteren.

xxx

Polske håndballspillere beseiret Marokko i sin andre kamp i nyttårsturneringen i Katowice med 30:23 (17:11).

xxx

Kamila Żuk ble nummer 15 på 7,5 km sprinten i Pokljuka, Slovenia. Dette er det beste resultatet av alle polske skiskyttere i denne verdenscupsesongen. Svenske Elvira Oeberg vant mens Frankrikes tidligere sammenlagtleder Julia Simon ble nummer to.

xxx

Andrzej Iwan, en tidligere toppfotballspiller som vant tredjeplassen med det polske landslaget ved verdensmesterskapet i 1982, hvilte på Prądnik Czerwony-kirkegården i Kraków torsdag. I tillegg til familien fikk han selskap på sin siste reise av lagkameratene, sports- og mediefigurer og hundrevis av fans.

xxx

Buffalo Bills fotballspiller Damar Hamlin, som har vært bevisstløs i tre dager, har blitt bedre i løpet av de siste 24 timene, selv om han fortsatt beskrives som kritisk, sa klubben hans torsdag.

xxx

Stormester Jan-Krzysztof Duda vil ikke delta i den tradisjonelle Tata Steel Chess-turneringen i Wijk aan Zee, Nederland (13.-29. januar). Den beste polske sjakkspilleren, arrangert for 85. gang i år, skulle dukke opp for femte gang på rad.