Home » På EM i curling – den historiske seieren til det litauiske herrelandslaget

På EM i curling – den historiske seieren til det litauiske herrelandslaget

by Thure Lindhardt

European Curling (skøyter) mesterskapet er i full gang i Lillehammer, Norge. På den andre dagen av mesterskapet nøt de litauiske menn og kvinner i divisjon B sine første seire.

I gruppe B i herreturneringen beseiret Kontantinas Rykovs lag et sterkt latvisk lag 8:4 i den andre kampen. Dette var den første seieren til litauiske skatere mot latviere i de offisielle spillenes historie.

Det litauiske herrelaget, som også er representert ved Arūnas Skrolis, Paulius Kamarauskas, Donatas Kiudys og Nedas Ivanauskas, ledet 6-2 etter seks omganger. Deretter vant latvierne to omganger på rad med minimal forskjell og nærmet seg 4:6. I niende kvarter fikk litauerne ett poeng, i tiende kvarter vant de med ytterligere to poeng.

Ved starten av turneringen lørdag tapte litauerne 2:8 mot en av B-favorittene til de russiske landslagene.

Mandag møter det litauiske landslaget det hviterussiske laget, som tapte sine to første kamper.

Det litauiske landslaget ledet av Virginija Paulauskaitė, som i år triumferte i kvinneklassen i avdeling C og fikk plass i en høyere gruppe, startet med to tap – 3:6 mot nordmennene og 5:10 – mot dem Penger.

Men på den andre dagen viste det litauiske laget, som består av V. Pauluskaitė fra Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė og Rūta Blažienė, sitt sanne potensial og beseiret det ungarske laget 7:3, som var den første fiaskoen etter det, to seire i en rad.

Litauen vant første omgang 2-0, og etter den femte stod det allerede 5-1. Selv om rivalene reduserte avstanden til to poeng, spilte det litauiske landslaget nøyaktig på slutten av kampen og feiret en fin seier.

I dagens andre møte kjempet litauerne hardt mot det latviske laget, men måtte innrømme fordelen til sine rivaler 4:6.

Litauerne møter finske og slovenske lag mandag.

16 herre- og 10 damelag konkurrerer i divisjon B i EM i curling.

You may also like

Leave a Comment