Home » Polen – Norge. Fengslede polske kvinner foretrakk norske kvinner. Du var heldig. El. VM for kvinner

Etter to kvalifiseringskamper hadde Biało-Czerwony fire poeng etter uavgjort mot Belgia og 1-0 borteseier på armensk side. Den norske elimineringen startet med et sterkt slag og to sikre seire. I åpningen utklasset det skandinaviske laget armenerne 10-0 og scoret tre mål for spillerne fra Kosovo i 16-delsfinalen. Saldoen på 13:0 og seks poeng på kontoen var imponerende.

Polakkene ble ikke skremt av motstanderne og forsvarte seg tappert mot det skandinaviske laget fra kampstart. Małgorzata Messjasz hadde en sjanse til å score de første minuttene, etter et frispark var hun helt uobservert noen få meter fra det norske målet, men headingen hennes gikk over mål. Nordmennene bør ta ledelsen i det 12. minutt. Keeper Karolina Klabis viste en instinktiv intervensjon, og avviste et kraftig skudd fra Lisa-Maria Utland fra bare noen få meter.

Det norske overtaket var synlig hvert minutt på banen. I det 28. minutt mistet vår representant ballen på midtbanen og Caroline Hansen suste avgårde med et farlig trekk. Barcelona-spilleren møtte Klabis, men Polens landslagsmålvakt var nok en gang uslåelig.