Home » Politisk angrep på Haaland – Polsat Sport

Politisk angrep på Haaland – Polsat Sport

by Erlend Loe

Alf-Inge Haaland, far til Manchester City-spissen Erling Haaland, skapte politisk oppstyr i Norge etter å ha flyttet til Sveits i mai på grunn av skatter, spesielt særskatter på formuen hans.

– Haalands navn dukker opp hver dag i verdens medier, men både far og sønn er produkter av Norges velferdsstatlige idrettspolitikk. Under utviklingen har de tjent på et system som samfunnet bidrar til gjennom skatter, og nå som de soler seg i millioner.» «De flykter,» sa Agnes Naerland Viljugrein, lovgiver fra det regjerende Arbeiderpartiet, i Dagbladet.

SE OGSÅ: Vi kjenner den skotske cupvinneren! Trippel krone for Celtic

Hun la til at Sveits ikke bare er et land med relativt lave skatter, men også et sted hvor velstående mennesker fra hele verden skjuler rikdommen sin.

– Det Alf-Inge Haaland og våre andre millionærer gjør er høyst uetisk og provoserende. – Derfor vil vi be regjeringen snarest innføre straffeskatt ved flytting til utlandet, sier Rødt Marie Sneve Martinussen.

Bare i løpet av de siste fire månedene flyttet flere titalls av de rikeste nordmennene og deres familier til Sveits på grunn av eiendomsskatt, og tok med seg rundt fem milliarder euro. Ifølge Finansavisens opplysninger bor det allerede 350 norske millionærer der.

Utenlandske medier kalte fenomenet «en forbløffende masseflukt fra Europas rikeste land», og Norges sentralbank sa det bidro til et dramatisk fall i den norske kronekursen, som verdens banker mister tillit til.

Blant de økonomiske emigrantene er en tidligere olympisk mester og verdensmester i langrenn, 53 år gamle Björn Daehlie, som jobber med produksjon av sportsklær og eiendom. Formuen hans er anslått til titalls millioner euro.

– Medaljene jeg fikk var en belønning for spesiell innsats, og nå, som forretningsmann, blir jeg hver dag belønnet med en bitter … skattemedalje for økonomisk suksess, sa den kjente skiløperen for et år siden, rett etter flyttingen til Sveits.

KP, PAP

You may also like

Leave a Comment