Home » Polsk Radio Katowice Nyheter | T4S: Kubacki vant i Innsbruck. Granerud nærmere å vinne hele turneringen.

Polsk Radio Katowice Nyheter | T4S: Kubacki vant i Innsbruck. Granerud nærmere å vinne hele turneringen.

by Erlend Loe

T4S: Kubacki vant i Innsbruck. Granerud nærmere å vinne hele turneringen.

Det var nok en fenomenal konkurranse av polakker. Tre av dem kom inn på topp ti igjen.

Det var 6 hvite og røde i hele konkurransen, men de fire beste gikk videre til serie to. Stefan Hula og Jan Habdas klarte ikke å gjøre det andre hoppet. En erfaren hopper hoppet kun 102 meter og den yngste på laget vårt, Habdas, hoppet 4,5 meter videre. Våre beste spillere har hoppet mye lenger.

Paweł Wąsek hoppet 119,5 meter og ble nummer 18 etter første runde.Piotr Żyła var fem plasser høyere etter første hoppet. Wiślanin, som hopper veldig balansert i den tysk-østerrikske turneringen, klarte ikke å overbevise denne gangen. 120,5 meter var ikke et dårlig hopp, men noe manglet for å gå inn i kampen om seieren, slik som skjedde i de to foregående konkurransene.

Nok en gang gjorde Kamil Stoch et flott hopp. Konkurrenten fra Ząb landet på 127. meter og ble nummer 3 før andre serie.Dawid Kubacki gjorde det enda bedre. Polakken kjempet fortsatt for den siste seieren, og hoppet like mye som Stoch, men under mye dårligere forhold. Han fikk også bedre karakterer og var leder etter første serie.

Halvor Egner Granerud mislyktes. Nordmannen, som suste fra seier til seier i den tyske delen av turneringen, hoppet kun 123 meter på sitt første hopp. I det andre hoppet spilte han imidlertid va banque. Vi favoriserer ham også når det gjelder betingelser og dommernotater. Men likevel var 133 meter imponerende.

Wąsek og Żyła kunne bare drømme om slike resultater. Etter et hopp på 111,5 meter endte førstnevnte til slutt på 20. plass. Żyła var ikke langt fra topp 10 for første gang denne sesongen. Heldigvis for Wisła-spilleren tillot 119 meter ham å ta 10. plass.

Til tross for rygg-mot-rygg-hoppene var Granerud fortsatt i ledelsen. Stoch forverret sin stilling litt. Den tre ganger vinneren av Four Hills-turneringen målte 121 meter og falt tilbake til 5. plass. Heldigvis ble Kubackis ledelse forsvart. Den store ledelsen over Granerud etter første runde pluss et hopp til 121,5 meter viste seg å bli avgjørende.

Granerud økte ledelsen over Kubacki til 23,3 poeng i turneringens samlede rangering. Det er lite sannsynlig at nordmannen ville gi fra seg seieren. Idretten har imidlertid ikke sett slike tilfeller. Den siste konkurransen i den 71. Four Hills-turneringen finner sted denne fredagen. Begynnelsen av konkurransen. klokken 16.30.

Forfatter: Piotr Muszalski/pm/


You may also like

Leave a Comment