Home » polske europamestere. Innbyggeren i Białystok førte dem til suksess

polske europamestere. Innbyggeren i Białystok førte dem til suksess

by Erlend Loe

Det polske kvinnelandslaget vant EM i sportsskyting. Lagtrener er Paweł Pietruk (KS Kaliber) fra Białystok.

Foto: Det polske sportsskytterforbundet

Det hvit-røde laget styrer det gamle kontinentet

Polske kvinner oppnådde stor suksess ved EM i skyting, som ble holdt i Hamar, Norge. Biało-Czerwony, bestående av Julia Piotrowska (Śląsk Wrocław), Natalia Kochańska (Gwardia Zielona Góra) og Aneta Stankiewicz (Zawisza Bydgoszcz), viste seg å være best i lagkonkurransen i luftrifle på 10 m avstand, takket være hvilket gull medaljer på halsen til våre representanter ble hengt. I en slik liste starter laget i januar og har allerede oppnådd andre betydelige suksesser, inkludert å vinne ISSF Grand Prix (International Sports Shooting Federation). Så seieren søndag (27. mars) i Norge er ingen tilfeldighet.

– Da vi kom til Hamar visste vi at vi hadde et sterkt lag. Vi vant tross alt i Slovenia mot det sterkeste laget i verden, det vil si Russland. Denne seieren ga oss mye styrke. Vi visste at vi kunne vinne med alle – sier Natalia Kochańska.

I den første fasen av eliminering skjøt alle polske kvinner veldig selvsikkert og jevnt, noe som sikret opprykk til topp «8». I andre del hadde spillerne 20 skudd og da vant Biało-Czerwony kampen om gull med de norske spillerne. Damenes luftgeværlag startet etter kl. 12.00 og finaleserien var før kl. 17.00, noe som gjorde at de var fokuserte og under mye press i nesten 5 timer og målet var på størrelse med et knappenålshode.

– Det er bare én metode for stressmestring som har vist seg å fungere. Konsentrere seg om her og nå, ikke tenke på hva som vil skje – kommenterer Julia Piotrowska, den yngste spilleren i Golden Three.

Finalen ble holdt i spenning til slutten

Etter den første serien med finaleskudd trakk polakkene seg klart fra nordmennene og ledet til et glimrende skudd av Jeanette Hegg Duestad (10,8) i 5. serie. Fra det øyeblikket begynte millimeter å telle. Seiersbalansen tippet oftere på polsk side, men etter den 12. serien og uavgjort 12:12 var det vanskelig å spå hvem som skulle vinne gullet. Til slutt mestret polakkene presset på glimrende vis og vant den siste 15. serien med 31,1 (nordmenn 30,3), takket være at laget fra hele Vistula vant mesterskapstittelen.

Representanten for Polen ble ledet av Paweł Pietruk fra Białystok.

– I finalen var jentene veldig rolige og fokuserte. Vi vant ikke fordi noen andre skjøt dårligere. Vi vant fordi vi bare var gode. Det er også viktig for meg å ikke glemme klubbhverdagen med slike seire. Det er derfor jeg vil gratulere våre spillerklubbtrenere, det er vår felles seier, annonserte Paweł Pietruk, tilknyttet KS Kaliber Białystok, som styrer det polske laget.

You may also like

Leave a Comment