Home » Rally ME: Solberg vant Rally Scandinavia

Rally ME: Solberg vant Rally Scandinavia

by Erlend Loe

Andreplassen gikk til sykkelleder New Zealander Hayden Paddon (Hyundai I20 Rally2) med et tap på 22,5 sekunder, og tredjeplassen gikk til estiske Martins Sesks (Skoda Fabia RS Rally2) – et tap på 1,09 . 3 sekunder.

Spesialetappene er flyttet til Sør-Sverige, hvor Rally Sweden, en runde i verdensmesterskapet, ble arrangert i mange år. Førerne kjempet i Värmland-regionen, seksten spesialetapper med en total lengde på nesten 183 kilometer ble preparert.

Solberg Jr., sønn av 2003 verdensmester Petter, vant en runde i EM for tredje gang i karrieren. Før det vant han det litauiske Liepaja-rallyet to ganger. I år så han på starten i Sverige som trening, som forberedelse til Rally Estland, en runde i verdensmesterskapet som finner sted 20.-23. juli.

SE OGSÅ: Formel 1: Verstappen starter fra pole position i Storbritannias Grand Prix

Selv om faren er norsk, konkurrerer Solberg med svensk førerkort da moren var svensk og han er av samme nasjonalitet selv.

«Konkurransen var stor, det er en av mine beste starter fordi hjemme. Jeg er utrolig glad. I dag feirer vi, sa svensken i mål.

Etter å ha vunnet andreplassen i Sverige, befestet Paddon sin posisjon som leder for ERC ved å legge til 5 poeng for å vinne Power Stage og 24 poeng for andreplassen.

Solberg fikk 30 poeng for seier og 3 poeng for tredjeplassen på Power Stage, men i den samlede ERC-stillingen vil ikke posisjonen hans forbedre seg mye. I år deltar ikke svensken systematisk i EM, men konsentrerer seg om verdensmesterskapet, der han for øyeblikket er nummer to i WRC2, etter å ha tapt 13 poeng til lederen, franske Yohan Rossel. Beste polak Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia RS Rally2) er fjerde, og taper 22 poeng bak lederen.

I Sverige fullførte ikke den regjerende spanjolen Efren Llarena (Skoda Fabia Rally2). Etter en ulykke der han skadet suspensjonen, trakk han seg fra videre konkurranse. I denne situasjonen er det ingen sjanse til å forsvare tittelen.

Etter det skandinaviske rallyet går det i oktober ytterligere tre løp i Italia, Tsjekkia og Ungarn.

Paddon leder sammenlagt med 142 poeng. Seks taper med 34 poengs ledelse på lederen og nordmannen Mads Oestberg (Citroen C3 Rally2) med 62 poeng.

Den neste sjette runden av FIA ERC-sesongen 2023 vil være det italienske Rally Roma Capitale 28.-30. juli.

Resultater fra Royal Scandinavian Rally:

1. Oliver Solberg, Elliott Edmondson (Volkswagen Polo GTi R5) 1:29.36.4
2. Hayden Paddon, John Kennard (Hyundai I20 N Rally2) tapte 22,5 sekunder
3. Martins Sesks, Renars Francis (Skoda Fabia RS Rally2) 1.09.3
4. Nikolai Griazin, Konstantin Aleksandrov (Russland/Skoda Fabia RS Rally2) 1.12.6
5. Lauri Joona, Janni Hussi (Finland/Skoda Fabia RS Rally2) 1:32,5
6. Filip Mares, Radovan Bucha (Tsjekkia/Skoda Fabia Rally2) 2.48,7

KN, PAP

You may also like

Leave a Comment