Home » Seier av norske skiskyttere på stafetten i Östersund. Et fjernt sted for Polen

Seier av norske skiskyttere på stafetten i Östersund. Et fjernt sted for Polen

Norske skiskyttere vant den første 4×7,5 km stafetten i denne verdenscupsesongen i Östersund, Sverige. Andrzej Nędza-Kubiniec, Jan Guńka, Konrad Badacz og Tomasz Jakiła tok 16. plass.

Vinnerne (1:14.28.4) ble: Endre Stroemsheim, Tarjei Boe, Johannes Thingnes og Vetle Sjaastad Christiansen. De fullførte løpet 20,6 sekunder foran Frankrike og 50,5 sekunder foran Tyskland.

SE OGSÅ: Verdensmesterskapet i hurtigløp er tilbake. Polakkene venter flere medaljer i Stavanger

Kampen om andreplassen varte praktisk talt til siste besøk på skytebanen. Tyskerne har kastet bort sjansene sine her. Johannes Kühn måtte også gjennomføre en strafferunde. Takket være dette ble den flerfoldige medaljevinneren i OL og verdensmesterskap, franske Quentin Fillon Maillet, ikke truet og ledet laget sitt etter nordmennene.

Fra konkurransestart lå polakkene nederst i gruppen. Lagene fra Litauen, Latvia, Moldova og Bulgaria ble lapet. Det samme truet det hvit-røde laget. Jakiła var den siste deltakeren som krysset målstreken torsdag. Resultatet for polakkene, som tapte 6:10,9 minutter, inkluderte én straffe (forsker) og ni serve.

Konkurranseprogrammet i Östersund inkluderer også sprint og forfølgelsesløp. Åpningsrunden i verdensmesterskapet avsluttes søndag.