Home » Serbiske og rumenske vinnere av Bohdan Tomaszewski Cup

Serbiske og rumenske vinnere av Bohdan Tomaszewski Cup

by Erlend Loe

Anna Kmiecik (CCS Chrzanów) og Jan Sadzik (KT Błonia Kraków) spilte i begge singelkampene, men begge måtte erkjenne overlegenheten til sine utenlandske rivaler. Det er verdt å huske at den siste polakken som vant dette arrangementet var Michał Dembek (2013), som overrakte premiene til vinnerne på lørdag.

I guttefinalen, som varte i to timer og 32 minutter, beseiret Alexandrescou Sadzik 6-3, 3-6, 6-3. Kampen var veldig tett og balansert. I det første settet brøt rumeneren sin rival til 4:2 og ga ham deretter uventet serven. Imidlertid klarte han umiddelbart et nytt brudd og denne gangen slapp han ikke denne ledelsen.

Det andre settet ble åpnet med doble pauser, og nøkkelen til det viste seg å være den som skjedde i kamp seks. Et øyeblikk senere skjøt Sadzik opp til 5:2, men avgjorde først skjebnen med stillingen 6:3 og tok den første muligheten.

Det ble også doble pauser i starten av det avgjørende settet. Så kom rumeneren til 4:2 og 5:3 takket være pausene og vant deretter serven sin og hele kampen uten å tape et poeng.

Lørdag var jentene de første til å konkurrere på banene i Warszawianka. I singelfinalen tapte Kmiecik 3-6, 6-7 (7-9) til Gala Ivanović, som ble rangert som tredje. Begynnelsen gikk greit for serberen, for med to «pauser» foran skjøt hun raskt til 4:1.

Polakken tok igjen en pause og ble eliminert 3-4. Da stillingen var 3:5 tapte Ania igjen serven og settet 3:6. Andre sett var jevnt, men til slutt tok Kmiecik initiativet, men klarte ikke å bryte settet ved å servere 5-4.

Så kom det til tie break, der Kmiecik bommet på tre settpunkter på rad da stillingen var 6:3, og den fjerde da stillingen var 7:6. Til slutt tapte hun 7:9.

Samtidig ble den forfalte semifinalen i dobbeltspillet spilt på det tilstøtende feltet, der Barbara Kostecka (UKT-vinner Krakow) og Oliwia Sybicka (MKT Stalowa Wola) beseiret tsjekkiske Nikol 7:6 (7-4), 6: 2 Marie Jarolimkova og Jessica Kolesarova, de beste i en rangering.

Dette betydde at tittelen i damedouble avgjøres mellom to polske par, for allerede fredag ​​kveld steg Kornelia Krześniak (CLT Grodzisk Mazowiecki) og Anna Skorupska (Park Tenisowy Olimpia Poznań) til topps, og vant finalen 7-5, 2 -6, 10-8.

Kostecka og Sybicka tok raskt ledelsen 5-1 og 40-0, men fra det øyeblikket tok ting en uventet vending. De tapte de neste 16 poengene, vant bare to av 25 endringer og tapte til slutt settet 5:7. I den andre kampen tok Barbara og Oliwia en 4-1 ledelse før de vant 6-2.

De ledet deretter 7-5 i supertiebreaket, men så tok Krześniak og Skorupska ledelsen og scoret ytterligere fire poeng. Da stillingen var 9:7 bommet de på det første matchpoenget, men motstanderne kastet ballen ut på det andre.

I den siste kampen i årets Bohdan Tomaszewski Cup møter nordmannen Sander Juuhl-Sivertsen og ukraineren Dmytro Vterkowskij den rumensk-tyske doublen Alexandrescou og Jan Smrcka.

TURNERINGENS HALL OF FAME

Blant vinnerne av Bohdan Tomaszewski Cup gjennom årene er navn som: Magdalena Grzybowska (Champion 1992); Joanna Sakowicz (1999); Marta Domachowska (vinner 2. utgave 2000-01); Agnieszka Radwańska (vant i single og double i 2004 med søsteren Urszula); Dawid Olejniczak (1999); Grzegorz Panfil (seiret 2003–04); eller Michał Dembek (2012-13), den siste polakken som nådde etter tittelen i den.

Deltakerne i turneringen var også Łukasz Kubot, Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski, samt Iga Świątek (semifinalist 2014) og Hubert Hurkacz (semifinalist 2012).

Et stykke historie

De to første utgavene av BTC fant sted på de nå nedlagte Warszawa Agrykola-plassene før de flyttet til Warszawianka. I sesongen 2012/22 konkurrerte de beste spillerne i Europa om Bohdan Tomaszewski Cup på banene til Legia, men returnerte til Warszawianka denne sesongen.

Arrangementet overlevde den vanskelige perioden med koronaviruspandemien (det var ikke to utgaver i 2020-21) og kom tilbake for et år siden til Tennis Europe-kalenderen, hvor den først ble registrert i 2000 (mottatt kategori 3; siden 2002 – kat. 2 . og siden 2012 – kat. 1).

REDAKTØR BOHDAN TOMASZEWSKI

Turneringens beskytter og medgründer, redaktør Bohdan Tomaszewski, er en legende innen journalistikk. Bohdan Tomaszewski, født i 1921, spilte tennis med suksess i ungdommen. Vi vil minne om at 1921 også er året for grunnleggelsen av den polske tennisunionen. Tomaszewski deltok i Warszawa-opprøret som soldat i hjemmehæren (pseudonym «Mały»). Han dekket 12 olympiske leker og mange verdensmesterskap. Han skrev bøker, artikler og spalter. Han mottok kommandørkorset av ordenen Polonia Restituta og fortjenstmedaljen til byen Warszawa. Han døde i 2015.

pressemelding

You may also like

Leave a Comment