Home » skihopping. Stoch berømmer Graneruda og kjemper mot sykdommen

skihopping. Stoch berømmer Graneruda og kjemper mot sykdommen

by Erlend Loe

– Jeg føler meg oppfylt, selv om jeg kanskje ikke har oppnådd spektakulær suksess. For meg var denne turneringen en feiring av hoppingen, en feiring av hvert lille skritt som brakte meg nærmere toppen. Jeg er glad jeg avslutter det med følelsen av at alt er veldig bra og jeg er der jeg kjempet – fortalte Kamil Stoch, som deltok i Four Hills Tournament for attende gang i karrieren og ble den polske rekorden. innehaver i forhold til antall starter i dette arrangementet. Den tre ganger vinneren av dette arrangementet endte på femteplass denne gangen, og anerkjente klassen til Golden Eagle-vinneren.

Halvor Egner Granerud var uovertruffen i den 71. Four Hills-turneringen. Nordmannen vant ikke bare i Innsbruck, der Dawid Kubacki viste seg å være bedre. For to år siden var Alexander Stöckl fortsatt med i kampen om turneringssuksess, men på Bergisel, hvor Kamil Stoch startet sin triumferende marsj, falt alt fra hverandre. Vår landsmann besøkte Skandinavia i vinter.

«Jeg har sett på ham og lurt på hvordan han kommer til å spille dette ut i hodet, men jeg kan se at han har gjort leksene sine. Han har forberedt seg fysisk og mentalt på dette. Han er i kjempeform. Hopp på hopp ser veldig bra ut. Jeg sikter på det nivået, sa Stoch i ros til spilleren fra Nord-Europa.

På det tysk-østerrikske arrangementet falt ikke Stoch ut av topp 10 og befestet dermed sin posisjon blant cuplederne. Julen ble vendepunktet. Denne tiden ble etterfulgt av refleksjon, etter diskusjoner og tid med familien. Så revurderte jeg målene mine. Jeg gikk på jobb og visste at alt var bra. Jeg er i en gruppe flotte mennesker som vet hvor de skal og hva de vil oppnå. Jeg har alle nødvendige ressurser for å utvikle meg videre. Jeg skal ikke tenke på hvor jeg vil være og hva jeg ikke har, men fokusere på det jeg har og det som er her og nå, for å nyte de minste skritt fremover – sa vår representant foran Skijumping.pl-kameraet .

For et år siden kom Stoch ikke til finalen i Bischofshofen og ble eliminert etter mislykket kvalifisering i Tyrol. – Jeg var ikke redd for denne turneringen. I Innsbruck skjøt et bilde fra i fjor gjennom hodet mitt når du vet hva som skjedde. Imidlertid trodde jeg umiddelbart at det var fortiden, og nå er jeg på et helt annet sted, som en annen konkurrent og person, noe som gjør det veldig annerledes – bemerket den femte hopperen i den 71. utgaven av Four Hills-turneringen.

Stoch auf Epiphany tok 6. plass på objektet. Paul Ausserleitner, selv om han rotet til generalprøven. – Jeg lar fantasien løpe løpsk. Jeg regnet med at dette er det siste hoppet og jeg går gjennom masovnen… Jeg visste hva jeg skulle se etter og lot resten flyte. Jeg tok meg av stillingen, men denne bakken er veldig spesifikk. Jeg ser slutten av terskelen, jeg venter på refleksjonen, jeg venter og … det viser seg at det er for sent … Til tross for forsinket var hoppet av god kvalitet . Det er ingen høyde fra terskelen, men jeg lander likevel i toppen. Jeg er fornøyd! understreket han.

I vinter kom hoppentusiastene tilbake til turneringsstedene og samlet seg i stort antall i Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen. – Det var deilig å hoppe foran publikum. Vi savnet energien fra tribunen. Det var hyggelig å ta del i denne forestillingen som en av heltene – la den to ganger vinneren av krystallkulen til.

Neste cupstopp er neste helg Zakopane. Sist vinter deltok ikke Stoch i konkurransen på Wielka Krokiew på grunn av en ankelskade. Denne gangen, ifølge Interia Sports Tomasz Kalemba, er sykdommen til den tredobbelte olympiske mesteren et problem.

– Kamil sliter med en sterk influensainfeksjon, som det er mange av på denne tiden. Han ble syk umiddelbart etter at han kom tilbake fra Østerrike. Spilleren er sterkt svekket – sa Aleksander Winiarski, lege ved det polske landslaget, i et intervju med Interia Sport.

Det polske skiforbundet annonserte at Dawid Kubacki, Piotr Żyła, Kamil Stoch, Paweł Wąsek, Aleksander Zniszczoł og Jan Habdas skal konkurrere i fredagens kvalifiseringskamper i Wielka Krokiew. Første lagkamp for sesongen 2022/23 spilles på lørdag. Individuelle kamper er planlagt til søndag.

You may also like

Leave a Comment