Home » Slagg. To polakker nådde IMEJ-finalen. Ratajczak slo en 22 år gammel suksessrekord

WP SportoweFakty / Michał Chęć / På bildet: Damian Ratajczak

Konrad Cinkowski

Lørdag ble den 1. semifinalen i junior-EM i individuelle mesterskap arrangert på banen i Elgane, Norge. To polakker – Damian Ratajczak og Krzysztof Lewandowski – kjempet om opprykk til finalen.

Turneringen i Elgane var absolutt en stor utfordring for deltakerne, både organisatorisk og sportslig. I det første aspektet var det nødvendig å planlegge overgangen fra norsk jord til PGE Ekstraliga søndagskamper.

Sportslig sett er konkurranselengden på banen kun 286 meter. For mange spillere var det kontakt med den korteste delen av karrieren så langt.

Å velge en favoritt i konkurransen var vanskelig, men det viktigste målet for lørdagen var å tjene nok poeng til å havne blant de åtte beste, noe som betydde inngang til finalen. Damian Ratajczak og Krzysztof Lewandowski hadde ingen problemer med det.

Fra start kjempet Leszczynia-innfødte i Norge om å stå øverst på seierspallen. Først i fjerde runde mistet han sitt første poeng til Casper Henriksson. Toruń-løpet var litt mindre vellykket da det forårsaket en del nervøsitet i de svakere løpene, men før den siste startserien var det praktisk talt en etappe i finalen. Rent matematisk kan han likevel tape kampen om opprykk.

SE VIDEO: Patryk Dudek om problemene sine. «Et forferdelig øyeblikk i livet og karrieren»

I det 20. settet etter fallet dukket ikke Lewandowski opp i reprisen og den utestengelsen betydde at han måtte ta hensyn til andre spilleres avgjørelser. Til slutt endte han konkurransen på en syvende plass.

Den andre var Ratajczak, som også forlater Elgane med banerekorden. Junioren Fogo Unia Leszno tilbakela distansen på fire runder på 56,46 sekunder i dagens femte løp. Han slo Rune Holtys 22 år gamle rekord.

Åtte spillere kom til finalen i junior-EM. Konkurransen finner sted 19. august på Edward Jancarz-anlegget i Gorzów Wielkopolski.